Cornel Patrichi a avut legături strânse cu lumea fotbalului. A fost prieten la cataramă cu doi dintre cei mai mari fotbaliști români ai anilor ’60-’70: Cornel Dinu și Alexandru Boc. 

Cornel Patrichi era un tip căruia îi plăcea viața. Fostul balerin a fost implicat în 1969 într-un scandal uriaș, care s-a lăsat cu condamnarea la doi ani și jumătate de închisoare a fostului mare fotbalist Sandu Boc, pedeapsă din care a ispășit 13 luni.   

”Îmi pare foarte rău de dispariția lui Cornel. Transmit sincere condoleanțe soției sale, Cornelia. Nu sunt ranchiunos și nu i-am purtat ranchiună lui Cornel, după incidentul de acum 47 de ani”, a spus Sandu Boc, pentru Libertatea. 

ANGE6443Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Fostul fotbalist, care împlinește 70 de ani pe 3 iunie, a rememorat episodul care avea să-l coste libertatea:

”Eram într-o noapte la Athenee Palace. Stăteam la masă cu Cornel Patrichi, Vladimir Cohn și fostul fotbalist de la Craiova, Nicolae Ivan. La un moment dat, un individ de lângă masa noastră a aruncat cu un pachet gol de țigări în paharul lui Patrichi. Cornel s-a enervat și a început să se înjure cu respectivul, despre care aveam să aflu că era ofițer de securitate.

La aproape 20 de ani de la trecerea la „leul greu”, românii încă vorbesc în „milioane”. Specialist: „La francezi a durat mai mult decât la noi trecerea la noul franc”
Recomandări
La aproape 20 de ani de la trecerea la „leul greu”, românii încă vorbesc în „milioane”. Specialist: „La francezi a durat mai mult decât la noi trecerea la noul franc”

Eu am vrut să ies afară și i-am spus securistului să înceteze, fiindcă se uită lumea la noi. El a vrut să-mi dea cu capul în gură, iar eu i-am dat un pumn. Atât! Un singur pumn. N-am mai apucat să-l lovesc pentru că au sărit pe el ospătarii, Vova Cohn și Cornel Patriciu, care l-au burdușit bine și i-au rupt piciorul.

::placeholdeR–>

Nu i-am purtat ranchiună lui Patrichi. Viața e scurtă. După ce am ieșit din pușcărie am fost la restaurantul Berlin cu Gheorghe Dinică și alți mari actori. Acolo m-am întâlnit cu Cornel Patrichi, iar toți se așteptau să-l strâng de gât. Nu i-am făcut nimic, am dat mâna cu el și mi-am văzut de treabă”.

Fostul internațional Cornel Dinu a avut o relație deosebită cu Cornel Patrichi.

_oco0462

Cornel Dinu

”Am fost foarte apropiați și înainte și după Revoluție. Am avut o prietenie frumoasă cu Cornel, la fel cum am avut cu toți cei din grupul nostru, prezentat plastic de Fănuș Neagu în cartea Frumoșii nebuni ai marilor orașe. Sandu Boc nu făcea parte din grupul nostru, n-avea cum, deoarece avea doar abecedarul. Patrichi este unul dintre ultimii care se duc din acel grup frumos. Mai devreme decât trebuia, dar nu calculăm noi asta. Patrichi nu era mare pasionat de fotbal, dar era dinamovist. Ultima oară am vorbit cu el la telefon acum câteva luni. Nu ne-am mai văzut, pentru că se retrăsese și el în casă”.

O dronă rusească a intrat în spațiul aerian al României: două aeronave F-16 au fost ridicate de la sol. „Probabilitate de impact” lângă Periprava
Recomandări
O dronă rusească a intrat în spațiul aerian al României: două aeronave F-16 au fost ridicate de la sol. „Probabilitate de impact” lângă Periprava

A doua zi m-am întâlnit cu Cornel Patrichi la Lido. Era speriat că-l dă afară statul din corpul de balet. I-am zis să stea liniștit că rezolv eu. Eram cel mai bun fotbalist român, jucam la Dinamo, eram aproape calificați cu naționala la Mondiale. Nu-mi făceam griji. 

Am fost fraier, am crezut că Patrichi este de partea mea, dar când a început procesul s-a asociat cu securistul. Am aflat ulterior că îl cunoștea pe acesta. Cornel dansa la Athenee Palace. Am fost fraier și m-au lucrat până m-au băgat la pușcărie.

Google News Urmărește-ne pe Google News