Fără pensie și suferind, muzicianul care în anii ‘70, vremea când DJ-ii se numărau pe degete și își fabricau singuri ”sculele”, făcea senzație cu avangardista sa trupă Rodion G.A., nu-și dorește decât să cânte ca să se poată întreține. S-a mutat din Cluj într-o casă sărăcăcioasă, la Aschileu Mare, unde trăiește din chiria apartamentului pe care a fost nevoit să-l închirieze pentru a avea bani de tratamentul pentru cancer, alături de câteva găini pe care le lasă să moară de bătrânețe și o pisică.
Soundul său ”old school” rămâne la fel de actual. A fost editat pe vinyl în Anglia, unde se bucură de ceva succes, a avut câteva concerte în Budapesta, Berlin, Copenhaga, Londra, însă artistul speră la un contract prin care să fie apreciată munca sa și care l-ar scoate din sărăcie.
Pe 15 aprilie anul acesta., vizionarul Rodion, cel care a făcut minuni cu benzile de magnetofon, făcând muzică prin supraimprimarea și modularea sunetului de chitară, va cânta la Sala Radio Cluj, intrarea reprezentând o donație pentru a-l sprijini în continuarea tratamentului pe care îl fac în lupta sa cu cancerul.
Între 1970 -1977, Rodion Ladislau Roșca a înregistrat peste 70 de piese prin metode proprii. În 1977, formează Rodion G.A (alături de Gicu Fărcaș și Adrian Căprar), proiect considerat revelația rock a României acelor vremuri. „Stele și Lumini”, ”Imagini din Vis”, ”În liniștea nopții” ori ”Uneori” sunt melodii ce au fost superdifuzate la radio. Pentru cultura românească, apariția lui Rodion Roșca reprezintă o formă de rezistență extrem de vitală într-o perioadă rece și sumbră a României. În 2013, casa de producție muzicală londoneză Strut Record îl redescoperă pe artist și lansează primul album integral semnat Rodion G.A.