După ce a ieșit din pușcărie, „tăticul FNI” s-a izolat de lume într-o casă modestă cu două camere aflată în inima unei suprafețe de păduri impresionante din Otopeni și a început să țină povețe pe internet în termeni scumpi, despre, culmea, corupție, capitalism, instituțiile statului sau, mai nou, alegeri.
Stilul acesta de viață aparent minimalist, în care singura preocupare lasă să reiasă ca fiind șahul, nu este nici pe departe atât de simplu pe cât ne mai arată Vîntu pe internet. El continuă să facă afaceri, iar una dintre ele a fost parafată recent. Este vorba despre o clădire pe care Vîntu ar fi cumpărat-o, au spus procurorii, chiar cu banii deturnați din Fondul Național de Investiții (n.r. prejudiciul în acest dosar s-a stabilit la 83 milioane de euro), situată pe strada Paris din Capitală. Evident că în primă fază Vântu a negat acest lucru, la momentul în care s-a aflat despre această tranzacție și a explicat că singura legătură cu acel imobil o are fiica lui, care ar fi locuit mai demult acolo. Adevărul este că proprietate a fost trecută pe numele fiului său, Ionuț, iar casa, una deosebit de frumoasă, a fost transformată în hotel. Prețurile pentru o noapte de cazare într-una dintre cele trei camere sunt foarte piperate. Cea mai ieftină costă 900 de lei, iar cea mais cumpă 1.100 de lei.
Au ”șlefuit” diamantul
O perioadă a fost închiriată, însă băiatul lui s-a gândit că o poate exploata la un preț mai bun dacă o închiriază în regim hotelier.
”Aflată în București, la 700 de metri de muzeul Țăranuui Român, Luxury Villa Elise oferă camere cu aer condiționat și acces gratuit la internet în întreaga proprietate. Acesta este locul preferat de turiștii din bucurești, conform comentariilor independente”, se arată în prezentarea hotelului deținut de fiul lui Sorin Ovidiu Vîntu. Casa de pe strada Paris a fost evaluată în urma unei expertize la aproximativ 750.000 de euro.
Imobilul este format din 1.109 metri pătrați și două construcții aflate pe această suprafață. Între 1985 și 1998, imobilul a servit drept sediu pentru Serviciul Cultural al Ambasadei Spaniei la București. În 1994, cu prilejul vizitei în România a fostului premier spaniol Felipe Gonsales, serviciul s-a transformat în Institutul Cervantes.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro