Aleșii spun că tinerii sunt categoria socială cea mai afectată de ”îmbolnăvirea cu mâncare”, întrucât aceștia consumă preparate fast food a căror compoziție este îndoielnică.
Astfel, în legea ce va fi depusă curând în Parlament se va prevedea clar că produsele tip fast food nu vor putea fi comercializate în unitățile școlare, de sănătate publică și în alte locuri frecventate de populația tânără, decât dacă au specificate anumite informații despre produs. Producătorii vor trebui să informeze pe eticheta produsului, pe lângă ceea ce conține acesta, data producerii și a expirării, și ce boli pot apărea în urma consumului respectivelor preparate culinare.
”Pe etichetă se va scrie foarte clar,din ce e compusă mâncare respectivă. Ce boli poate cauza consumul acesteia, dacă are E-uri și ce fel de E-uri sunt. Facem această lege în special pentru tineri, întrucât, în avântul lor, ei nu consțientizează că produsele fast-food pe care le consumă îi pot îmbolnăvi. Totodată, vom obliga toți producătorii să facă campanii de informare publice despre produsele lor. Vor trebui să spună dacă au E-uri și ce pericole există în urma consumului acelor produse”, a declarat, pentru Libertatea, un deputat care lucrează la această lege.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro