Președintele ANSVSA, Radu Roatiș Chețan spune că unele transporturi de ouă au origine necunoscută și că va înăspri controalele la frontieră. Și asta pentru că ouăle din comerț ar putea deveni un pericol pentru sănătate. ”Ouăle din România sunt verificate. Industria noastră de profil, cea de pasăre, este una extrem de matură și responsabilă. Noi ne confruntăm cu altceva. Ne confruntăm cu faptul că din spațiul Uniunii Europene vin transporturi de ouă a căror origine este necunoscută. Vom înăspri controalele în privința a ceea ce înseamnă transporturile de ouă și carne de pasăre în România. Am avut acum patru săptămâni din Polonia o problemă. Faptul că înăsprești controalele înseamnă că dai un semnal prin care lumea înțelege că nu-și poate permite să invadeze spațiul altei țări, chiar dacă este europeană, și își ia măsuri precautive în care ori nu mai transportă, ori o face la modul cel mai transparent și legal”, a precizat șeful ANSVSA, într-o dezbatere publică organizată de ANSVSA, potrivit ph-online.ro.
Păstrează ouăle proaspete! Iată câteva sfaturi utile
Acesta a afirmat că ouăle din comerț care au venit din spațiul UE erau nemarcate la producător, intrau în România și ulterior erau marcate în diferite zone sau depozite intermediare, iar după aceea se puneau în consum. În România, producătorii au obligația de a marca pe fiecare ou: ziua, data și ora la care el a fost obținut. ”Mă îngrijorează faptul că poate fi un atentat la sănătatea publică, că există o problemă pe care trebuie să o rezolvăm și ea a venit semnalată și din partea industriei de profil românești”, a adăugat Radu Roatiș Chețan.
Cum fierbi corect ouăle ca să iasă moi sau medii?
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro