”Peste 4 ani ies la pensie şi mi-e frică de acel venit. Am 40 de ani vechime în şoferie şi 3,5 milioane de kilometri parcurşi , cu toate că beneficiez de grupele I şi II. Începând cu anii 70, am lucrat în Irak, Siria şi fosta URSS. Nu cred că este o pensie suficientă pentru cât am muncit, cât am contribuit la fondul de pensii”, ne-a spus Radu Ion.
Veteranul are un salariu mediu de 1.800 de lei, sau 2.200 de lei, în funcţie de numărul de kilometri parcurşi. Dar cum să faci numărul de kilometri dacă nu ai autostrăzi, nu ai şosele nu există centuri de ocolire a marilor oraşe. ”Pentru a ocoli Centura Bucureştiului, care nu are decât 80 de kilometri, un TIR are nevoie de 5 ore. Toată lumea vrea de la noi să ne mişcăm repede, dar cum să facem asta dacă nu avem pe unde să mergem?”, a adăugat Radu Ion.
În ceea ce priveşte RCA, şoferul ne-a spus că valoarea acesteia, pentru camionul său, a crescut d ela 1.800 de lei pe şase luni, anul trecut, la 11.000 de lei anul acesta.
La ora 12,00, coloana de maşini care blocaseră Şoseaua Kiseleff ajungea până la Şcoala Ion Heliade-Rădulescu. De acolo până la Arcul de Triumf era gol. Printre şoferi se zvonea că o parte a maşinilor protestatare care trebuia să vină din ţară şi să ocupe acel spaţiu a fost blocată în afara oraşului, undeva, pe DN1. La ora 16,15, după ce liderii de sindicate au ajuns la o înţelegere cu Autoritatea de Supraveghere Financiară asupra nivelului mediu al RCA pentru următoarele şase luni, protestatarii au început să părăsească Piaţa Victoriei.