Cu toate acestea, ancheta la locul tragediei a fost încheiată în timp record și după doar câteva ore autoritățile s-au grăbit să acopere craterul din șoseaua europeană chiar dacă bucăți din corpurile celor decedați sau părți ale camionului distrus au fost recuperate de anchetatori chiar și după câteva zile de la tragedie.

Chiar dacă au trecut 14 ani de la tragicul accident, cei care și-au pierdut atunci copii, soți sau nepoți simt și astăzi durerea și o strigă de fiecare dată la monumentul înălțat chiar pe locul unde a avut loc deflagrația.

buzau 7Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

::placeholdeR–>

De fiecare dată când vine să comemoreze, alături de alte rude ale celor plecați în neființă, tatăl unui alt pompier mort în 24 mai 2004 simte un cuțit în inimă. Spune că băiatul lui era ca o fată care nu-și lasă părinții.

Adolescentă de 15 ani, violată de o familie din Otopeni, care a luat-o din staţia de autobuz. Cei doi inculpaţi, soţ şi soţie, sunt judecaţi în libertate
Recomandări
Adolescentă de 15 ani, violată de o familie din Otopeni, care a luat-o din staţia de autobuz. Cei doi inculpaţi, soţ şi soţie, sunt judecaţi în libertate

„Nu putem să-l uităm niciodată, că a fost o bunătate de copil, nu era schimbul lui, a făcut schimb cu un coleg și și-a pierdut viața. Tot din bunătate. Când vine ziua asta, e durerea cea mai mare”, a declarat o mătușă a sublocotenentului Romeo Necula, ucis de explozie din urmă cu 14 ani.

Atât pompieri, cât și rude ale celor care s-au jertfit la datorie sau au murit doar pentru că se aflau în trecere pe șoseaua europeană au venit să aprindă o lumânare în memoria celor care și-au pierdut viața la Mihăilești.

Printre ei, și Sorin Teșcan, unul dintre puținii pompieri care au scăpat cu viață în urma exploziei. A venit astăzi însoțit de fiul său în vârstă de cinci ani, a aprins lumânări și a depus flori la monumentul ridicat în memoria camarazilor săi și și-a adus aminte de acea dimineață ploioasă de mai, când după explozie o liniște sinistră a cuprins toată zona.