În urmă cu patru ani, Radu a refuzat să mai apară la radio sau TV, din principiu, întrucât consideră că acolo nu sunt oameni pregătiţi să ofere o informaţie muzicală corectă, ci se iau unii după alţii, „că aşa cere piaţa“.

„Piaţa nu cere. «Piaţa» pe care o consideră ei ne furnizează nişte staruri care nu au concerte, care nu vând niciun bilet. Păi dacă aia e piaţa înseamnă că ceva nu se leagă. De fapt, e un business pe drepturi de autori. Anumiţi producători o fac bara-bara cu directorii de programe şi cu cât mai superficiale sunt chestiile astea cu atât mai bine. O trupă serioasă o să înceapă să emită pretenţii la un moment dat. Noi suntem un caz foarte atipic. Adică noi, dintr-o trupă de mainstream, am ajuns o trupă underground. Pentru mine, (radioul şi televiziunea- n.r.) sunt statul paralel. Nu mă interesează de ei şi nici lor nu le pasă de noi. Deci suntem într-o perfectă armonie. Nimeni nu a spus că nu dorim să ni se mai difuzeze piesele. Dar, scuză-mă, eu nu găsesc niciun avantaj să mă duc la o emisiune şi să cânt o piesă play-back. Pentru că mie nu-mi convine ca lumea să mă creadă mai puţin credibil şi să nu mai vină la concerte pentru că sunt un «sold out» care apare în fiecare săptămână la Capatos. Scuză-mă, nu“, a spus Radu.

DSC_6569gfIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

Cu toate acestea, Radu şi colegii lui de trupă au avut doar anul trecut peste o sută de concerte, în medie, câte un concert la trei zile, fiind, cel mai probabil, trupa cu cele mai multe concerte susţinute. Anul acesta însă vor petrece mai mult timp în studio, unde se pregătesc de lansarea unui nou album Bosquito, despre care spune că va fi 100% electric.

Alfred Bulai a făcut infarct în arest. El a fost dus de urgență la spital
Recomandări
Alfred Bulai a făcut infarct în arest. El a fost dus de urgență la spital


::placeholdeR–>

În paralel, Radu are şi un proiect solo, în limba engleză, un folk american, cu patine de country şi cu multe instrumente moderne.

„Nu folosim intrumente acustice de data asta. Să nu vă imaginaţi că o să sune ca Sepultura. O să sune a Bosquito, dar cu altă instrumentaţie. O să fie nişte piese frumoase, ca de obicei“, a adăugat el.

A făcut câteva piese înregistrate în Islanda şi când s-a întors, cei de la casa de discuri i-au propus să lanseze proiectul şi în România.

„Cred că niciun artist nu se poate regăsi 100% într-o singură formaţie. Mai ales când asculţi foarte multă muzică, ai laturi ale personalităţii pe care nu le poţi explora doar în bandul tău principal. E o chestie veche de când lumea şi pământul când majoritatea soliştilor vocali ai unei formaţii, după câteva albume, încet-încet au simţit nevoia să facă şi altceva“, spune Radu.

America, „puşcărie fără gratii“

Radu Almăşan ne-a povestit şi despre perioada petrecută în America, unde îşi făcuse o trupă – Madam Hooligan, alături de toboşarul de la Zdob şi Zdub, Andrei Cebotari, însă totul s-a dus pe apa sâmbetei din cauza unui proces cu statul american, care le-a interzis practic să mai cânte.

Alexandru Bologa, campion paralimpic la judo, la Paris. Este prima medalie pentru România la Jocurile Paralimpice 2024