Poliţiştii braşoveni au declanșat o anchetă după ce au primit o sesizare de la o firmă din Insulele Cayman care reclama faptul că doi angajaţi, fotografi sezonieri originari din Braşov, care au lucrat pe vase de croazieră, au obţinut bani pentru concedii şi tratamente medicale fictive cu ajutorul unor documente false.
„Din cercetări a rezultat că o firmă, cu sediul în Insulele Cayman, a decontat unei femei în vârstă de 28 ani, din Brașov, angajată a acestei societăţi în calitate de fotograf stagiar în perioada 30.11.2016 – 22.07.2017, plăţi în valoare de peste 75.000 USD reprezentând cheltuieli medicale și concediu medical, în baza unor înscrisuri fictive. Din conținutul înscrisurilor, eliberate de o firmă cu sediul în România, a reieşit faptul că medicii care i-au acordat persoanei suspecte asistență medicală ar fi avut următoarele specialități: medic specialist ecografie, medic – hematologie, medic specialist cardiologie și medic specialist cardiologie – șef secție – chirurgie vasculară. În urma verificărilor s-a stabilit că medicii menționați în cuprinsul documentelor nu figurau în Registrul Medicilor cu drept de practică în România”, a declarat subcomisar Ionuț Marin, purtător de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov.
Ulterior, anchetatorii au descoperit un alt fotograf al firmei respective, tot braşovean, care a obţinut, în 2015, decontarea unor servicii medicale fictive, în valoare de 370.000 de lei, prin folosirea de înscrisuri false eliberate de o altă firmă cu sediul în România.
Cel de-al treilea suspect în acest caz este un bărbat de 38 de ani, care este administratorul celor două firme româneşti care au emis acte false. Acesta a folosit patru ştampile cu numele unor medici fictivi, pe care le-a folosit în perioada 2015 – 2017, pentru facturi fiscale, contracte de prestări servicii, scrisori medicale, chitanţe şi alte documente fictive de care au beneficiat suspecții.
În data de 20 iulie, poliţiştii au organizat cinci percheziţii în judeţul Braşov, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, iar cei trei suspeţi au fost conduşi la audieri, fiind cercetaţi pentru înșelăciune în formă continuată, complicitate la înșelăciune în formă continuată, tentativă la înșelăciune, falsificarea de instrumente oficiale, folosirea de instrumente false, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri folosite la decontarea serviciilor medicale fictive, unităţi de calcul, tablete, laptopuri, carduri de memorie, precum şi importante sume de bani.
Cei doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, iar femeia a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile.
Citește și: Libertatea a aflat de ce nu au fost arestaţi fraţii suspectaţi că au ucis doi paznici la fabrica de ciment din Bucureşti
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro