Pe unul dintre pereţi, şi numai acolo, vizitatorii îşi pot scrie impresiile.
O instalaţie urbană cu simbolul sforii este amplasată la intrarea dinspre strada Cerbului, oferind cadrul pentru fotografii deosebite, cu perspectiva străzii Sforii pe fundal.
De astăzi, Strada Sforii devine Muzeu în aer liber și va găzdui expoziții, mini-concerte, concursuri pentru lucrări de artă, evenimente pentru tineri și copii, dar și alte activități culturale.
„Noua“ stradă are chiar și un „caiet de impresii”, un perete alb, pe care vizitatorii sunt invitați să își lase amprenta, însă doar acolo își pot scrie impresiile, nu ca până să fie restaurată, când pe pereţii pasajului trecătorii lăsau tot felul de mesaje, fie de dragoste, fie obscene.
Procesul de restaurare a fațadelor a început în 8 august și a pornit de la câteva concepte. Strada Sforii – pasaj prin istorie – străjuită de clădiri monument istoric, își va spune povestea pe plăcuțele cu informații amplasate la cele două capete ale străzii. De asemenea, va fi loc de observare și contemplare a frumuseții Tâmpei, motiv penru care vor fi reparate acoperișurile și jgheaburile, astfel încât Tâmpa va putea fi admirată și fotografiată din unghiuri neobișnuite.
Străduţa va fi şi un loc al dialogului, unde vizitatorii brașoveni și turiștii își pot scrie impresiile pe un panou de sticlă transparentă de 6 metri pătrați, care este amplasat de-a lungul unuia din pereții străzii. Lucrările de pictură murală realizate de artiști locali vor marca cele 23 ferestre care dau spre stradă şi dau culoare întregului pasaj.
Strada Sforii este şi o invitație la fotografii deoarece o instalație urbană cu simbolul sforii este amplasată la intrarea dinspre strada Cerbului, care are rolul de a semnaliza strada și de a oferi cadrul pentru fotografii deosebite, cu perspectiva străzii Sforii pe fundal.
Proiectul „Sfoara Brașovului” a fost desfășurat de Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității – AIDC, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov și cu Direcția Județeană pentru Cultură Brașov și finanțat din bugetul Municipiului Brașov, prin Programul proiecte culturale – 2018.
Străduța îngustă între străzile Cerbului și Poarta Șchei a cărei existență este atestată în documentele din secolul XVII a fost un simplu coridor, realizat pentru a facilita munca pompierilor.
Citește și:
VIDEO / Din orfelinat, la primul job. Un hostel și o cafenea din București au angajat tineri ieșiți din centrele de plasament