Reprezentanții unității medicale susțin că au făcut demersuri încă din iulie pentru deblocarea mai multor posturi, însă Ministerul Sănătății nu a urmat toți pașii legali pentru ca spitalul să poată angaja cadre medicale în Clinica de Cardiologie.
În luna iunie, fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Craiova trimitea Ministerului Sănătății o adresă prin care solicita deblocarea mai multor posturi pentru ca noua Clinică de Cardiologie să devină funcțională. Cei de la Craiova au solicitat două posturi de medic specialist în specialitatea Cardiologie pentru Laboratorul de angiografie și cateterism cardiac, două posturi de asistent medical debutant în specialitatea de radiologie cu PL în același departament, cinci posturi de asistent medical debutant, generalist cu PL pentru Compartimentul de cardiologie intervențională, cinci posturi de infirmieră, șase posturi de muncitor calificat IV – instalator de încălzire centrală și gaze și șase posturi de electricieni pentru deservire grup electrogen.
Pe 10 iulie, Spitalul Clinic Județean primește un răspuns de la minister prin care i se aprobă suplimentarea statului de funcții cu posturile solicitate de către fostul manager.
Numai că, spune conducerea clinicii, Ministerul Sănătății trebuia să mai facă anumite demersuri pentru ca cei de la Craiova să poată face angajări.
„Am făcut demersuri începând cu luna iulie, încă de pe 10 iulie, când am început demersurile pentru angajarea de personal în această clinică și până acum nu am obținut nimic”, spune șeful Clinicii de Cardiologie, Ovidiu Istrătoaie.
Și reprezentații Consiliului Județean Dolj se plâng de faptul că au investit bani în aparatură și o clădire nouă, însă Ministerul Sănătății nu alocă posturi pentru ca această clinică să funcționeze normal.
„Dacă vă amintiți, am dus-o pe doamna ministru special acolo să vadă și chiar a apreciat clinica. Rugămintea noastră a fost să aibă grijă pe linie medicală, să le dea stenturi, materiale necesare și în aceleași timp să îi ajute cu posturile. Este vorba despre o nouă organigramă, de posturi noi. Conducerea spitalului a cerut Universității de Medicină din Craiova să stabilească niște cadre medicale care să fie în permanență aici, în așa fel încât ceea ce se petrece în clinică să nu fie accidental, ci o activitate cotidiană. Ne dorim ca în fiecare zi să vedem că în această clinică se salvează vieți, acesta fiind scopul pentru care noi am făcut posibilă construirea clinicii”, a declarat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.
Clinica de Cardiologie din Craiova, inaugurată în luna aprilie a acestui an, are propriul bloc operator, cu două săli de operație, zone de supraveghere, de izolare și terapie intensivă, saloane pentru 22 pacienți, sisteme și instalații moderne, pentru controlul accesului, supraveghere video sau apelarea asistentelor și infirmierelor. Legătura între noua clădire și Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Craiova se face printr-o pasarelă de 74,15 metri, clinica având o suprafață utilă de 2.288,5 metri pătrați.
Problema lipsei medicilor la noua Clinică de Cardiologie a fost repusă în discuție după ce, marți seară, Florin Busuioc a suferit un infarct la finalul unui spectacol la Craiova și a fost transportat de urgență la spital.
Pentru că șeful secției nu a putut fi contactat, Florin Busuioc a fost operat de doi medici tineri, dintre care unul rezident.
Citește și:
VIDEO/ Florin Busuioc a fost adus la un spital din București cu un elicopter SMURD. Primele imagini cu actorul înainte de a fi urcat în elicopter