Manuela Hărăbor petrece mai puțin timp decât de obicei în bucătărie, înaintea Sărbătorilor. Asta pentru că, de câțiva ani, ea are un ajutor de nădejde în mama sa, care acum locuiește în același bloc cu ea și cu fiul ei, Andrei.
Până și cozonaci a renunțat Manuela să facă, după ce a constatat că în familia sa nu prea se mâncau.
„Am renunțat să mai coc cozonaci, stăteam până la 5 dimineața. Din opt cozonaci, șase îi împărțeam”, a declarat ea pentru Libertatea.
Ca-n fiecare an însă, Manuela va avea pe masă sarmale și toate celelalte specialitățile tradiționale.
„Acum nu mai am timp, dar am trecut prin toate meniurile tradiționale, le pot face pe toate. Pot da test la sarmale de toate felurile, în foi de viță, de varză murată, de varză dulce, dar la în ciorbe, mai ales de curcan. Nu există ceva ce nu pot face. În ultimii doi, trei ani, având norocul de a sta în același bloc cu mama, gătim împreună. Mai folosesc aragazul, cuptorul meu când lucrurile se precipită și nu avem timp”, ne-a mai spus ea.
Actrița nu a ascuns nici care sunt preferințele sale culinare în această perioadă: „Abia aștept să mănânc jumări, iar piftia e una din preferatele mele. O dată pe an îmi permit orice”.
Știe ce cadouri să le facă celor dragi
Una din bucuriile Crăciunului pentru Manuela Hărăbor este că le poate dărui celor dragi ceea ce-și doresc.
„De fiecare dată îmi dau seama de ceva ce i-ar plăcea mamei, tatălui, surorii. Andrei nu are preferințe, se bucură la orice lucru, nu a cerut niciodată ceva anume, la el e bucuria de a primi”, spune aceasta.
Atât de Crăciun, cât și în noaptea trecerii dintre ani, actriței îi place să fie alături de familia sa:
„Îmi place doar ca la 12 noaptea să fiu cu părinții, sora și copilul meu”.
Citește și: