Copii au ajuns la urgenţă prezentând simptomele unei toxiinfecţii alimentare.
„Copiii s-au prezentat la spitalul din Haţeg cu dureri abdominale, inapetenţă, vărsături şi scaune diareice. Împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara, am demarat o anchetă şi au fost prelevate probe. Aşteptăm rezultatele analizelor în urma cărora vom putea pune diagnosticul corect în acest caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, medicul Cecilia Birău.
Reprezentanţii celor două instituţii au prelevat probe de apă şi alimente pentru a stabili care au fost cauzele ce au condus la producerea acestui incident. De asemenea, au mai fost medicii au efectuat teste de sanitaţie, pentru a putea determina încărcătura microbiologică din locurile în care a fost preparată hrana pe care au mâncat-o copii. Mai mult, au fost prelevate probe şi pentru evaluarea sanitară a personalului din cadrul pensiunii.
„În acest caz s-a dispus suspendarea temporară, pentru cinci zile, a activităţii acelei unităţi, interval de timp în care se va face igienizarea acesteia. Au fost prelevate probele de alimente şi apă ce urmează să fie verificate în laborator. În urma rezultatelor obţinute vom stabili şi alte măsuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara, medicul Leontin Laslău, .
De asemenea, proprietarul pensiunii a mai încasat din partea inspectorilor DSVSA şi o amendă.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro