1. Fă exces de legume. Acestea sunt sănătoase, bogate în antioxidanţi, vitamine şi minerale, fibre şi apă.
2. Bea 2 litri de lichide zilnic: apă, infuzie de plante, ceai verde, supă sau ciorbă de legume. Ca să elimini toxinele ai nevoie de suficientă apă care să joace rolul de “cărăuş”.
3. Alege pâinea şi cerealele integrale. Fie că este vorba de făină, pâine, paste, orez sau cereale, varianta integrală este mult mai bogată în minerale.
4. Redescoperă leguminoasele şi fructele oleaginoase. Include în alimentaţia ta zilnic fasole, mazăre, linte, năut, nuci, alune şi migdale, care au un conţinut mare de proteine vegetale şi fitonutrienţi.
5. Consumă produse probiotice. 50% din funcţia de apărare a organismului este realizată pe seama imunităţii intestinale. Consumă regulat iaurt. Acesta reface flora bacteriană şi uşurează digestia.
6. Mănâncă peşte gras de două ori pe săptămână. Somonul, crapul, ştiuca şi macroul conţin acizi Omega 3, indispensabili bunei funcţionări a organismului.
7. Renunţă la fumat şi la alcool. Alcoolul solicită inutil ficatul, cel mai important organ din procesul de detoxificare. Nicotina are o acţiune nocivă pentru toate ţesuturile şi organele.
foto: Northfoto