1. Lămâia. Zeama de lămâie este foarte bună în lupta împotriva tartrului dentar, însă nu trebuie folosită în exces, pentru poate ataca smalţul dinţilor, favorizând astfel apariţia cariilor.
2. Mărul. Dacă după ce ai mâncat nu ai la îndemână periuţa şi pasta de dinţi, consumă un măr. Acizii din acest fruct curăţă foarte bine dantura şi o fac mult mai strălucitoare.
3. Căpsunele. Zdrobeşte bine trei căpşune şi freacă-ţi dantura cu ele timp de un minut. După ce ai terminat, spală-te bine cu periuţa şi cu pastă de dinţi.
4. Morcovul. Pe lângă faptul că este o legumă extrem de sănătoasă, un morcov crud, consumat zilnic, te poate ajuta să scapi de placa bacteriană de pe dinţi.
5. Pătrunjelul. Mestecă trei-patru frunze de pătrunjel, pentru că acest lucru te va ajută să-ţi cureţi dentiţia şi, în acelaşi timp. îţi va reîmprospăta respiraţia.
6. Bicarbonatul de sodiu. După ce ţi-ai periat dinţii cu pastă obişnuită, curăţă-i timp de 1 minut şi cu bicarbonat de sodiu. Încă de la prima utilizare, dantura va fi mai albă.
7. Sarea. În cazul ei procedează la fel ca şi cu bicarbonatul. Ai grijă însă, ca în timpul periajului cu sare să nu apeşi prea tare, pentru că rişti să strici smalţul dinţilor. După aceea clăteşte-ţi bine gura.
Fereşte-te de băuturile şi de fructele care pătează dantura
Dacă vrei ca dinţii tăi să se menţină albi şi strălucitori pentru o perioadă mai îndelungată evită să consumi în exces cafea, vin roşu, sosuri, băuturi carbogazoase colorate, ciocolată, ceai negru sau fructe de pădure. Mai mult şi ţigările au acelaşi efect.