Ingrediente: ciocolată de menaj – neagră, albă, câteva tablete, folie de plastic, o lingură și un polonic.
Mod de preparare: ciocolata neagră se topește în bain-marine și se amestecă cu o lingură de lemn, până devine cremoasă. Se taie o bucată de folie de plastic, care se întinde în interiorul polonicului, apoi cu lingura se pune ciocolată peste și se întinde către margini, până seamănă cu un cuibar. Se bagă la frigider pentru a se întări, timp de 10-15 minute. Între timp, ciocolata albă se topeşte şi ea în bain-marine și se amestecă cu o lingură de lemn, până devine cremoasă. Se scoate apoi pe o folie de de plastic, sub formă de mici grămăjoare. Când începe să se întărească, se modelează în palmă, sub formă de ouă. Acestea pot rămâne albe sau se pot decora cu un colorant alimentar. Cuibarul poate fi tapetat cu nucă de cocos colorată verde – se găsește în comerț, ca să imite iarba. Nuca de cocos se pune după ce în prealabil, coșulețul a fost uns cu puțină ciocolată topită.
Iată paşii reţetei:
Taie o bucată de folie alimentară
Pune-o în interiorul unui polonic
Umple polonicul căptuşit cu folie cu crema de cicolată, cu ajutorul unei linguri
Pune polonicul cu cremă la frigider, să se întărească
După ce s-a întărit, scoate folia din jurul ciocolatei întărite, care are formă de cuibar
Umple cuibarul de ciocolată cu nucă de cocos verde, pe post de iarbă şi ouşoare din ciocolată albă
Vopseşte câteva ouşoare cu ajutorul colorant alimentar roşu, sau alte culori
Pune ouăle în cuibarul de ciocolată