Buget de 50.000 €
Ienovan a precizat: “Mi-aş dori ca în «16-imi» să jucăm pe Stadionul Dan Păltinişanu. Ar fi onorant, plus că ne gândim şi la reţeta financiară. Nu aş vrea ca adversar o echipă din cele patru care au jucat în cupele europene. Aş prefera Dinamo, că e în reconstrucţie! N-ar fi rău nici cu Viitorul sau cu Chiajna”.
Clubul bănăţean are 200 de membri, care contribuie cu câte 120 de lei pe an. “Bugetul de anul trecut a fost de 30.000 de euro, acum o să urce la 50.000. Banii sunt din vânzarea de bilete, din comercializarea obiectelor promoţionale şi din sponsorizări”, ne-a destăinuit şeful Ripensiei, care a încheiat: “Păstrând proporţiile, am adoptat modelul Barcelonei şi sper să ajungem acolo unde am fost”.
În “16-imi” au acces şi Petrolistul Boldeşti (Liga IV, Prahova), Avântul Bârsana (Liga IV, Maramureş) sau Sănătatea Cluj (Liga III).
A câştigat primul event!
Ripensia “de aur” a avut o viaţă scurtă, dar intensă. Înfiinţată în 1928 şi desfiinţată în 1948, gruparea a strâns patru titluri de campioană şi două Cupe. Mai mult, Ripensia a câştigat, în 1934, prima Cupă a României din istorie, după un 3-2 şi 5-0 cu “U” Cluj şi, în 1936, a realizat primul event campionat-Cupă din România.
Considerată a fi prima echipă profesionistă din ţara noastră, Ripensia a fost reînfiinţată anul trecut şi a fost înscrisă în Liga a VI -a din judeţul Timiş. A promovat, activând în prezent în Liga a V-a.