„De la operaţia de protezare a şoldului stâng, mama s-a ales cu o infecţie cu streptococ auriu, apoi a mai suferit încă două intervenţii pentru eliminarea puroiului. Tatăl meu (78 de ani), diagnosticat tot cu coxartroză, după două injecţii cu Diprophos administrate la interval de o săptămână, nu a mai putut merge, devenind dependent de cadru. Refuză endoprotezarea şoldului şi se deplasează doar prin casă, acuzând dureri de şold şi inghinale (în zona unde i s-au făcut injecţiile). Fără prea mari rezultate, părinţii mei au fost la băi termale şi au făcut tratamente de recuperare în câteva spitale. Reflexoterapia poate opri evoluţia bolilor şi ameliora durerile de şold?
Păunescu R., Bucureşti„
Reflexoterapia opreşte evoluţia coxartrozei încă de la şedinţa de consultaţie, dacă se masează toate zonele reflexogene de proiecţie ale articulaţiilor şoldului şi picioarelor, ale zonei lombare, sacrale şi coccigiene ale coloanei vertebrale şi ale tiroidei, ale glandelor suprarenale şi ale testiculelor sau ovarelor. După consultaţie, durerea de şold scade în intensitate, devine mai suportabilă.
Prin reflexoterapie ajutăm la echilibrarea hormonală a întregului organism, astfel încât va creşte puterea de regenerare a articulaţiilor, se va reface densitatea osoasă, iar vasele de sânge se vor însănătoşi. Ajutând glanda tiroidă îmbunătăţim circulaţia limfatică la nivelul articulaţiilor, ceea ce va duce la o mai bună curăţare şi hrănire a acestora.
În timpul primelor 12 şedinţe de tratament, articulaţia şoldului începe să se regenereze, iar după o pauză de o lună de la a doua serie de şedinţe se poate observa, cu ajutorul unei radiografii, cartilajul regenerat în funcţie de răspunsul pacientului la tratament.