DJ Jungle: «Am leşinat în casă»
O ieşire la iarbă verde avea să se transforme într-un coşmar, inclusiv pentru cel mai tare DJ al Costineştiului, căruia, iniţial, i s-a pus un alt diagnostic. DJ Jungle, pe numele său Florin Adrian, a fost diagnosticat cu boala Lyme în urmă cu 4 ani: “Era vară, plecasem la Braşov, la iarbă verde, cu nişte prieteni. Când am ajuns acasă am descoperit o pată mare pe picior. Iniţial, medicii mi-au spus că am fost înţepat de un păianjen. După vreo şase luni, am leşinat, acasă, la Ploieşti, şi am ajuns din nou la spital, unde am aflat că am bolerioză (boala Lyme – n.r.). Am luat o lună antibiotice şi mi-a trecut”.
Elena Lasconi avea 20 de căpuşe pe corp
Şi Elena Lasconi, corespondentul special al emisiunii “Poveştiri adevărate”, de la Acasă TV, a avut de suferit din cauza căpuşelor. Ea a povestit, zilele trecute, că în 1998 a fost la un pas de moarte, după ce a fost înţepată de… 20 de insecte. Jurnalista a luat bacteria Borellia, care i-a provocat boala Lyme. “Timp de o lună, nu am putut să vorbesc şi să mă mişc, a fost cumplit”, a spus Elena Lasconi.
«Mi-e teamă de paralizie»
Un bărbat de 43 de ani, din comuna gălăţeană Fârţăneşti, a ajuns la spital, zilele trecute, după ce a fost înţepat de o căpuşă şi a rămas internat pentru că doctorii sunt de părere că suferă de Lyme. Cadrele medicale aşteaptă acum rezultatul analizelor trimise la Institutul Cantacuzino. “M-a înţepat o căpuşă în gât. Am tras de ea şi s-a rupt, apoi m-am simţit tot mai rău. Mă dor oasele, tremur şi nu mai pot sta în picioare. Mi-e teamă de paralizie”, ne-a spus bolnavul.
Ce aberaţie! Au pus taxă pe înţepătură
Clujenii înţepaţi de căpuşe care s-au prezentat, în ultimele zile, la tratament la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj au avut o surpriză mai puţin plăcută. La camera de gardă li s-a cerut o taxă de 30 de lei. Potrivit managerului Ioan Mureşan, măsura a fost luată din cauza avalanşei de cazuri care au blocat urgenţa. “Înţepătura de căpuşe nu este considerată o urgenţă. După extragerea insectei, dacă se constată înroşirea zonei, acordăm tratament în timpul zilei, ambulatoriu. Au fost nopţi în care s-au strâns şi 100 de persoane panicate”, ne-a spus Mureşan. Acum, taxa a fost retrasă, dar în cazul în care camera de gardă a spitalului va fi în continuare sufocată de pacienţi, se va reintroduce plata.