În Italia, rămâi fără autoturism dacă eşti prins conducând sub influenţa alcoolului sau a drogurilor. Dacă ai vreo infracţiune la activ, confiscarea e permanentă, iar poliţia se poate folosi de maşina ta sau o poate scoate la licitaţie, ca să obţină bani de pe urma ei.
În Germania, Grecia şi Slovacia confiscarea automobilului se face pentru neplata amenzilor de circulaţie. În Germania, şi şoferii străini pot rămâne fără maşini, dacă comit infracţiuni grave.
Şi în Austria ţi se ia automobilul, dacă nu achiţi amenzile ori taxele de drum. Dacă eşti la prima abatere, acesta ţi se înapoiază, dar dacă eşti prins din nou pe picior greşit, rămâi definitiv fără el.
Conducerea sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, dar şi depăşirea vitezei legale pot duce la confiscare autovehiculului în Marea Britanie. Iar în comitatul Kent, din Anglia, poliţiştii îţi pot lua maşina şi pentru comportament inadecvat, cum ar fi să întorci cu frâna de mână trasă ori să mergi ascultând muzica la maximum.
În statul California, din SUA, şoferul prins de trei ori în stare de ebrietate riscă să-i fie confiscată maşina şi să i se suspende permisul pe o perioadă de trei ani.
În Olanda, poliţistul îţi poate confisca maşina, dacă observă urme de rugină pe caroserie, fie şi minore, sau vreo defecţiune – nu te ţin frânele sau nu-ţi merg stopurile. De asemenea, are dreptul să-ţi ia automobilul, dacă mergi cu viteză excesivă sau conduci în stare avansată de ebrietate.
Potrivit unei legi care a intrat în vigoare în 2006, în Israel poţi rămâne fără maşină, dacă: transporţi mai mulţi pasageri decât permite legea ori mărfuri care depăşesc greutatea permisă de licenţa autovehiculului, şofezi fără permis sau sub influenţa drogurilor ori a alcoolului, provoci un accident soldat cu victime şi fugi de la locul faptei.