Atunci când e vorba de o nevralgie, de obicei sunt afectaţi nervii sciatici, intercostali, trigemeni, însă există şi nevralgii dentare (când ai dinţii cariaţi) sau la baza limbii, ce se propagă până în urechi, simptomele fiind de dureri puternice. Cauzele declanşatoare sunt inflamaţia unui nerv, o discopatie, anumite modificări ce pot apărea în zona discurilor intervertebrale, pot fi anumite focare de boală, intoxicaţii sau un consum exagerat de alcool. Dacă e vorba de o nevralgie cronică, antialgicele (medicamentele care alină durerile) vă ajută pentru perioade scurte, iar în timp, acestea nu-şi mai fac efectul. Ca să puteţi obţine rezultate mai bune, de durată, puteţi apela rapid la un osteopat, chiropractician, acupunctor, reflexoterapeut sau neurolog.
Produse naturiste de ajutor
– Bio Mobil – Fares. Ajută în cazul nevralgiilor, datorită efectului antiinflamator. Administrare: masaj pe zona cu probleme, locul se acoperă cu bumbac sau lână. Preţ: 12 lei.
– Arto Protect – Indian Herbal. Ajută în cazul nevralgiilor, având un rol antiinflamator. Administrare: o capsulă de 3 ori/zi. Preţ: 48 de lei.
– Rhue – Biocom (cremă). E util în nevralgii datorită efectului antiinflamator şi relaxant. Administrare: masaj pe zona afectată, locul se acoperă cu bumbac sau cu lână. Preţ: 10 lei.
– Flanisyl – Herbal Ayurvedica. Poate fi utilizat în cazul nevralgiilor, paraliziilor sau sciaticii. Administrare: masaj pe zona cu probleme. Preţ: 35,5 lei.
Leacuri la îndemâna oricui
- Terapia cu magneţi (se aplică pe traiectul nervului dureros);
- Aplicaţii cu argilă de două ori/zi (până la patru ore);
- Aplicaţii cu venin de albine;
- Aplicaţii cu ulei de ienupăr;
- Aplicaţii scurte (maximum 30 de minute) cu rădăcină de hrean strivită pe zona afectată (dacă pielea e foarte sensibilă, nu se foloseşte);
- Aplicaţii cu Bitter Suedez;
- Aplicaţii cu frunze proaspete de brusture;
- Băi cu coajă de salcie;
- Băi cu flori de fân.