Nutriţioniştii sunt alarmaţi din cauza cifrelor îngrijorătoare, atât în cazul adulţilor, cât şi al copiilor. Românii s-au orientat în ultima vreme către produse alimentare de tip fast food. Rezultatele arată că unul din doi români e supraponderal, iar 25% sunt chiar obezi. Şi la capitolul obezitate infantilă, cifrele indică faptul că aproape jumătate dintre copiii din România sunt foarte graşi. Lector dr. Lygia Alexandrescu, specialist în nutriţie, trage un semnal de alarmă. “Majoritatea celor care au probleme cu greutatea îşi doresc să scape de kilograme peste noapte, ceea ce nu e bine deloc. 80% dintre cei care mi se adresează au urmat cel puţin o dietă de înfometare, au slăbit şi au crescut apoi în greutate, mai mult decât la începutul curei”, a spus dr. Lygia Alexandrescu (foto), nutriţionist la Natural Silhouette.
4 sfaturi pentru o alimentaţie corectă
Nutriţionistul îţi dă câteva sfaturi despre ce trebuie să faci pentru a avea o alimentaţie corectă:
1 Nu sări peste micul dejun! Consumarea zilnică a unui mic dejun copios e esenţială pentru furnizarea energiei necesare organismului încă de dimineaţă şi pentru prevenirea apariţiei poftei de dulce.
2 Hidratează-te! Pentru controlul greutăţii şi pentru menţinerea stării de sănătate se recomandă un aport mediu de apă, de 30 ml/kg corp/24 h.
3 Mănâncă fructe! Nu consuma fresh-uri, pentru că sunt bogate în calorii, în timp ce fructele conţin şi multe fibre.
4 Nu mânca numai salată! Poate fi o mare capcană, pentru că în compoziţia salatelor există de multe ori sosuri, brânză şi crutoane, toate aducătoare de calorii.