Iată alimentele pe care le poţi congela cu succes:
Verdeaţă. Verdeaţa proaspată poate fi şi ea păstrată cu succes la congelator. O speli, o usuci cu un şerveţel de hârtie de bucătărie, apoi o împachetezi în punga de congelator. Poate sta astfel până la 6 luni.
Citricele. Modalitatea cea mai bună de a congela portocalele, lâmâi şi grefruiturile este să congelezi sucul lor proaspat stors în recipiente de făcut cuburi de gheaţă, apoi să le transferi în pungi pentru congelator. Decongelarea se face la temperatura camerei.
Brânza şi caşcavalul. Poţi congela multe brânzeturi tari, cum ar fi brânză Cheddar, mozzarella, caşcavalul, parmezanul sau casul sarat. La decongelare pot deveni prea sfărămicioase şi deci dificil de feliat, aşa că foloseşte-le la gătit, şi nu în sandvisuri.
Ouăle. Dacă faci rost de ouă de la ţară, în care ai mai mare încredere decât în cele de supermarket, amestecă şi bate albuşurile şi gălbenuşurile lor până când se face o omletă, apoi pune într-o tavă de făcut cuburi mari de gheaţă porţii din acest amestec. Congelează acest amestec apoi transferă cuburile obţinute în pungi de congelator. Ele stau astfel până la şase luni, fără a-şi pierde proprietăţile nutritive. Decongelarea se face în frigider.
Nucile. Nucile proaspete de toamnă au un gust cu totul aparte decât nucile cumpărate după 6-8 luni din piaţă. Dacă vrei să ai cât mai mult timp aceste nuci proaspete, adună-le într-o pungă pentru congelator din care scoţi cât de mult poţi aerul şi congelează-le pana la 6 luni. Le poti decongela la temperatura camerei sau în frigider.
Pâinea. Bagă pâinea în congelator aşa cum e, întreagă sau feliată. Rezistă până la şase luni. Ca s-o decongelezi, o laşi în frigider sau la temperatura camerei o zi.