Efecte… greu de camuflat
Efectele hiperhidrozei sunt dificil de neobservat. Petele de pe haine şi odorul neplăcut îi împiedică atât pe tineri, cât şi pe adulţi, să interacţioneze cu sexul opus.
Hiperhidroza poate fi cauzată de stres, dereglări hormonale, obezitate, fumat, alimentaţie necorespunzătoare precum şi de mulţi alţi factori. Se poate trata fie prin echilibrarea dietei, renunţarea la fumat sau evitarea stresului
Ce gândesc femeile vs bărbaţii
Studiul arată că 68% dintre femei resimt mai mult efectele hiperhidrozei spre deosebire de bărbaţi ( 51% ). Aşadar, când vine vorba de eforturi pentru rezolvarea problemei, de exemplu consultarea unui specialist, femeile ( 82% ) iau mai degrabă iniţiativa decât bărbaţii ( 61% ).
Nouă din zece adulţi ştiu că transpiraţia este un proces natural al corpului de a se răci (93%) şi că este sănătoasă (90%). 4 din 5 adulţi (84%) ştiu că transpiraţia la subraţ nu este cauzată de igiena precară, dar numai 3 din 5 ştiu că aceasta este o afecţiune tratabilă.
73% dintre femeile între 18-34 de ani consideră acelaşi lucru dar numai 8% consultă un specialist.
Soluţii unisex
Cu toate acestea, există soluţii care pot controla această afecţiune. Doar 6% dintre persoanele cu hiperhidroză ţin cont de alimentaţie. Specialiştii recomandă o dietă bogată în fructe şi legume, precum salată, castraveţi, alge şi ananas, dar şi infuzii de salvie sau mentă. Sunt contraindicate usturoiul, ceapa sau ţelina. Peste 50% dintre respondenţi evită ridicarea braţelor, ţin în geantă un deodorant pentru reaplicări dese sau evită anumite materiale textile. Sunt recomandate haine din tul sau bumbac cu culori închise precum negru sau bleumarin.
Specialiştii nu recomandă deodorantele care doar maschează efectele afecţiunii, soluţia indicată fiind un antiperspirant care să o elimine pe termen lung.