«Ambasadoarea visurilor împlinite»
Cunoscută pentru implicarea în cauzele umanitare, mai ales cele care privesc copiii, Andra Măruţă s-a alăturat fără ezitare proiectului nostru, în calitate de preşedinte onorific al juriului. Cu o carieră muzicală lansată la o vârstă foarte fragedă (7 ani, când a participat la celebra, pe atunci, Tip Top Minitop), cântăreaţa ştie de cât de multă susţinere are nevoie un copil, oricât de talentat, pentru a reuşi în viaţă.
“Atunci când simt că pot schimba nedreptatea destinului într-o şansă la viaţă adevărată şi luminoasă, nu ezit niciodată. Proiectul Jurnal de fapte bune mă onorează, în calitate de ambasador al visurilor împlinite. Îmi doresc din tot sufletul meu de artist, mamă şi om care a luptat pentru fiecare pas în carieră să acord copiilor talentaţi şi fără posibilităţi materiale şi sociale o şansă de a-şi dovedi strălucirea.
Campania mi se pare o idee emoţionantă, salvatoare: România chiar avea nevoie de aşa ceva . Vreau să scoatem din anonimat copiii pe care numai sărăcia sau necazurile îi ţin departe de privirea publicului”, spune vedeta, care a acumulat experienţă serioasă în jurizarea persoanelor cu aptitudini deosebite în cele cinci ediţii ale emisiunii “Românii au talent”.
Ce este Jurnalul de fapte bune
Proiectul se va întinde pe o perioadă de şase luni, timp în care 30 de copii talentaţi, dar fără posibilităţi materiale, vor primi burse lunare în valoare de 1.000 de lei, timp de un an. Pentru a avea această şansă, povestea lor trebuie spusă pe platforma online a proiectului, www.jurnaldefaptebune.ro.
Pentru a fi eligibili, copiii trebuie să îndeplinească anumite criterii: vârsta maximă de 18 ani, dovada practicării cu succes a respectivei activităţi şi situaţia materială a familiei (copiii înscrişi trebuie să provină din familii în care venitul net/membru nu depăşeşte 700 de lei lunar). Ulterior, cazurile vor fi analizate de către un juriu imparţial: acesta va selecta lunar 5 copii, ce ulterior vor primi un ajutor financiar în valoare totală de 12.000 de lei pentru a-şi putea, astfel, cultiva în continuare talentul.
“Din 1993, ne respectăm promisiunea de a fi aproape de familiile din România, sprijinindu-le în greutăţile întâmpinate zi de zi. În cei 12 ani de activitate, am ajutat peste 3.170 de familii şi peste 2.640 de copii prin programe şi ajutor punctual în domeniul educaţiei şi sănătăţii. Ne bucurăm că în 2015 ne vom putea duce misiunea mai departe, cu sprijinul Caroli, prin Jurnal de fapte bune, un proiect care ajută copii, familii şi comunităţi în acelaşi timp”, a afirmat, cu ocazia lansării proiectului, Laura Duşleag, directoarea Asociaţiei Pentru Familie.
La rândul său, Ana Maria Băjan, Marketing Executive Director al Caroli Foods Group, sponsorul campaniei, spune: “Ce poate fi mai important decât viitorul copiilor noştri? Practicăm performanţa zi de zi şi de aceea ne dorim să fim alături şi de familiile din România care, luptându-se cu neajunsurile financiare, nuşi pot susţine copiii să-şi ducă talentul şi visul mai departe. Ne-a plăcut şi am ales să susţinem proiectul pentru că dorim să le oferim o şansă reală, atât financiară, cât şi morală. care îi va ajuta să îşi dezvolte talentul în continuare. Sperăm ca peste ani să vedem bursierii Jurnalului de fapte bune la competiţiile naţionale şi, de ce nu, la cele internaţionale, schimbând astfel povestea lor de viitor”.