Grija pentru condimente a crescut, timpul de fierbere, prăjire sau coacere e respectat mai strict decât înainte, iar talentul manifestat în bucătărie a devenit o virtute clară. Tot în urma emisiunii cu pricina lumea a început să vorbească mai des și despre sparanghel. O legumă care poate crește în 3 sortimente: de culoare albă, roșie și cel mai adesea verde.
Aseară am pregătit și eu sparanghel, după ce l-am sunat pe nașul Fodorică (n.r.- Răzvan Fodor) să mă învețe cum să-l prepar”, a scris Andreea pe blogul personal, unde a postat şi reţeta.
„Se tăie codițele, astfel încât să se îndepărteze partea lemnoasă a tulpinii. Apoi se pun la fiert în apa clocotită cu puțină sare. Se lasă la fiert fix 2 minute și jumătate, după care se strecoară și se pun într-un bol cu gheață și apă rece timp de aproximativ 5-10 minute.
În timpul acesta, sparanghelul continuă să se coacă pe interior, însă nu atât de mult încât să-și piardă proprietățile și culoarea verde, ceea ce ar înseamnă că a fost gătit în exces. Apoi, tulpinile de sparanghel se scot din apa rece și se pun într-o tigaie cu puțin unt topit. Se lasă timp de aproximativ 2 minute la rumenit în unt, amestecându-le continuu și întorcându-le de pe o parte pe alta. Se scot din tigaie, se adaugă puțină sare și eventual alte condimente, după gust. Gata, acum puteți să serviți garnitură perfectă!”, a adăugat aceasta.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!