Cu ce diferă acest traseu olimpic de celelalte parcurse până în prezent?
Traseul nu a fost foarte dificil. Are doar o singură căţărare pe care am repetat-o de nouă ori. A fost o cursă de 260 de kilometri, în care s-au înregistrat multe atacuri din partea rutierilor, o luptă de gherilă.
Cum a decurs cursa?
A fost o cursă total diferită faţă de ce eram e obişnuit, deoarece aici am concurat alături de profesioniştii cei mai buni din lume. Bradley Wiggins, Mark Cavendish, Cadel Evans, Peter Sagan, Fabian Cancellara, Aleksandr Vinokurov sau Boasson Hagen au fost aici! Nici traseul nu mă favorizează foarte mult, fiind mai mult pentru sprinteri. Am încercat să evadez din pluton încă de la bun început, dar ritmul a fost unul infernal, s-a atins şi viteza de 54 km/h. Când am văzut că nu mai pot sta cu ei, când am simţit că sunt epuizat, am ales să abandonez decât să vin cu o întârziere de peste jumătate de oră.
Cu ce ai rămas după cursa de la Londra?
Sunt dezamăgit că nu am terminat cursa şi cred că am avut mult de învăţat de la ceilalţi rutieri. În plus, am simţit pe propria piele ritmul la care se aleargă în Turul Franţei şi o să mă ajute la antrenamente. O să antrenez nu doar pentru rezistenţă, ci şi pentru un ritm superior de rulare.
Câţi kilometric parcurgi într-un an?
În fiecare an, ajung să alerg în jur de 30.000 de kilometri. Ocolul pământului în 365 de zile!
Foto: Mihai Toma / Gabriel Chirea
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!