Vizitatorii s-au putut aşeza pe fotoliile din zona VIP, au fost martorii testării instalaţiilor de sonorizare şi de iluminare, au fotografiat tribunele şi gazonul proaspăt înţelenit şi au ascultat datele tehnice din partea reprezentanţilor FRF şi ai Primăriei.
Pe 8 octombrie 2009, Primăria Bucureşti a decis ca Arena Naţională să beneficieze şi de un acoperiş retractabil, care a mai adăugat 20.000.000 de euro la nota de plată. În mai anul viitor, pe stadion se va juca finala Europa League, dar nu înainte de a fi gazda a două evenimente majore, care vor aduna în tribune 10.000, respectiv 40.000 de spectatori, pentru a testa soliditatea construcţiei.
Cifrele noului stadion:
- 131.000.000 € este costul final al arenei (fără TVA şi fără mobilier, reţele, amenajări exterioare)
- 55.000 de spectatori va putea găzdui stadionul
- 359 de toalete are noua arenă 3.600 de locuri va cuprinde sectorul VIP
- 130 de locuri vor fi destinate ziariştilor
- 15 minute va dura acoperirea/descoperirea arenei
- 2.000 de tone cântăreşte acoperişul metalic
- 40 de tone cântăreşte cubul video situat deasupra terenului
- 25 de ani va dura amortizarea costului de construcţie
- 4-5 ani estimează oficialii Primăriei Capitalei că vor trece până stadionul se va autofinanţa
Bucureştenii au plecat cu baloanele de pe Naţional Arena
Mulţi dintre vizitatori au vrut neapărat o amintire de pe Naţional Arena. Aşa că, la plecare, unii au plecat acasă cu baloanele folosite de organizatori pentru a marca momentul festiv. Deşi nu s-au înregistrat evenimente nedorite, organizarea n-a fost perfectă. Comercianţii prezenţi în incinta arenei nu aveau case de marcat care să elibereze bonuri fiscale, ori de câte ori un bucureştean îşi cumpăra un suc sau ceva de mâncat.