1. Tonifiere – Ulei de ienupăr. Are o acţiune puternică de curăţare şi tonifiere. De aceea, ienupărul este util în masajul de drenaj limfatic şi în încercarea de a elimina toxinele din corp.
2. Calmare – Narcisa galbenă. re o acţiune calmantă şi relaxantă. Se foloseşte în cantităţi mici, o picătură în apa de baie sau în uleiul de masaj.
3. Mătreaţă – Levănţică. Amestecă câte trei picături de levănţică sau de arbore de ceai în 10ml de ulei de bază şi masează pielea capului de câteva ori pe săptămână.
4. Acnee – Ulei de arbore de ceai. Tamponează zonele afectate, de mai multe ori pe zi, cu o picătură din acest ulei esenţial nediluat, pe o bucăţică de vată.
5. Ten uscat – Ulei de muşeţel german. Se tamponează faţa cu acest ulei sau cu rosa otto, levănţică, floare de portocal amar, iasomie şi santal.
6. Ten matur – Ulei de santal. Are efect benefic asupra pielii mature. De asemenea, şi uleiurile esenţiale de seminţe de morcov, mir, paciuli şi rosa otto.
7. Ten gras – Ulei de lemn de cedru. Este foarte eficient pentru acest timp de ten. Alte uleiuri care vă pot ajuta: geranium, levănţica, chiparosul, grepfrutul, bergamota şi mirtul.
8. Gomaj. Ai nevoi de: o mână de făină de ovăz fin macinată, o mână plină de migdale pisate, un bol, o linguriţă de coajă de portocală uscată şi marunţită fin. O linguriţă de măceşe granulate, 5 picături de ulei esenţial de iasomie sau de rosa absoluta.
9. Demachiere. Pentru această cremă ai nevoie de: 6 g de ceară de albine sau fulgi de ceară, două boluri de sticlă termorezistentă, o cratiţă cu apă fierbinte, 120 ml de ulei de migdale, 60 ml apă de trandafiri, un mixer, 10 picături de ulei esenţial de rosa absoluta.
9. Cremă mâini. Ai nevoie de: 75 g de ulei de cocos nerafinat, un bol termorezistent, o cratiţă cu apă fierbinte, 25 ml de ulei de migdale, câte 8 picături de ulei esenţial de lămâie şi de levănţică, 4 picături de ulei esenţial de smirnă. Se toarnă uleiul de cocos în bolul de sticlă, pe care îl aşezi în cratiţa cu apă fierbinte, la foc mic. După ce uleiul de cocos s-a răcit, adaugă uleiul de migdale şi amestecă până devine omogen. Apoi, se ia cratiţa de pe foc şi se adaugă uleiurile de lămâie, levănţică şi smirnă. Se amestecă energic şi se toarnă compoziţia într-un borcan din sticlă cât timp este caldă şi lichidă.
10. Loţiune de picioare. Ai nevoie de: 70 ml de loţiune de bază, o sticlă de 100ml, câte 5 ml de apă de hamamelis şi de flori de portocal, câte 5ml de ulei esenţial de mentă şi de chiparos, câte 2 picături de ulei esenţial de lămâie, iarba Sfântului Ioan şi ienupăr. Se toarnă loţiunea de bază în sticlă. Se daugă apa de hamamelis şi de flori de portocal, după care se agită foarte bine. Apoi, se daugă uleiurile de mentă, chiparos, lămâie, iarba Sfântului Ioan şi ienupăr, după care agită din nou cu putere.
11. Loţiune corp. Ai nevoie de: 100 ml loţiune de corp, o sticlă de 200 ml, 50 ml de lapte de ovăz, 10 ml de apă de flori de portocal, câte 5 picături de ulei esenţial de iasomie, neroli şi portocal, câte 3 picături de ulei esenţial de bergamotă, geranium şi trandafir de Brazilia. Se toarnă loţiunea de corp în sticlă. Se adaugă laptele de ovăz şi apa de flori de portocal. Apoi, se adaugă uleiurile de iasomie, neroli şi portocal, apoi pe cele de bergamotă, geranium şi trandafir de Brazilia. Se agită energic compoziţia.
12. Vergeturi – Ulei de mandarină. Acest ulei de în combinaţie cu levănţică şi neroli în ulei din sâmburi de caisă, contribuie la reducerea vergeturilor dacă este masat zilnic pe abdomen.
13. Reducerea transpiraţiei – Ulei de chiparos. Se adaugă în apa de baie sau în baia pentru picioare ajutând la reducerea transpiraţiei excesive.
14. Păr – Ulei de cocos. În stare naturală este extrem de benefic pentru părul tern, căruia îi dă strălucire.
15. Îmbărânire – Ulei de măceşe. La o diluţie de 20% într-un ulei de bază mai uşor şi contribuie la întârzierea semnelelor de îmbătrânire.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!