Strada Precupeţii Vechi. Martor mut al primului asasinat la comandă care a însângerat Bucureştiul postrevoluţionar. Ca într-un film cu gangsteri, un individ căruia nimeni nu i-a putut da un nume băga 11 gloanţe în trupul afaceristului Ştefan Andreescu.
20 februarie 1992. Afaceristul Andreescu, un ins pornit pe drumul îmbogăţirii, îmbrăcat în salopeta de mecanic auto, se urcă la volanul maşinii sale, un Nissan Terrano, parcată în faţa casei. Ion Marin, cumnatul lui, stă pe locul din dreapta. O ploaie de gloanţe, unsprezece la număr, se abate asupra lor. Andreescu moare ciuruit de proiectilele de calibrul 9 mm, Marin e rănit, iar ucigaşul dispare. Era ora 9.15 şi strada Precupeţii Vechi intra în analele poliţiştilor bucureşteni ca fiind locul primei execuţii la comandă de după 1989. O siluetă de bărbat şi o maşină cu numere furate, de aici au pornit poliţiştii de la “Omoruri”.
Parteneri de afaceri înşelaţi cu sume colosale pentru acea vreme? Reglare de conturi în sânul unei filiere internaţionale de traficanţi de obiecte de artă, de maşini furate sau chiar de droguri şi arme? “Plata” pentru o casetă- fantomă, care nu a fost găsită niciodată, ce ar fi conţinut scene “fierbinţi” de la Revoluţie, pe care Andreescu, se spune, ar fi vrut să încaseze 50.000 de dolari? Doar supoziţii şi ipoteze… Nimic care să elucideze misterul.Acum, după 18 ani, ucigaşul poate să bată liniştit la uşa poliţiştilor, să-şi arate chipul şi să stea la poveşti cu ei. Cazul a fost închis…
Andreescu, prieten cu Mitică Dragomir
Înainte de 89, Andreescu a lucrat la clubul de fotbal Victoria Bucureşti, unde a primit de la prietenul său, Dumitru Dragomir (foto), un post de administrator.
Anchetatorii spun că, după 1989, când actualul şef al LPF a fost arestat, mare parte din averea sa i-a lăsat-o în grijă lui Andreescu. Acesta însă i-ar fi înapoiat doar o mică parte.