„Demisia Guvernului Ponta a răspuns protestelor tinerilor aflați în stradă. Este un gest democratic, de asumare a responsabilității pentru lipsa de legitimitate a Guvernului. Șansa de resetare a clasei politice nu va fi fructificată fără o reală modificare a comportamentului societății civile. Protestul nu este suficient, generația tânără are obligația de a-și asuma rolul politic pentru a contribui la reconstrucția unei Românii a normalității prin reprezentanți săi legitimi, aleși democratic. Dacă nu se va asuma un asemenea rol, demisia unui Guvern la presiunea străzii va rămâne un alt episod al războiului româno-român. Pericolul pentru societate și stat va crește. Cei care se vor urca astăzi pe valul protestelor de stradă vor fi victimele de mâine”, spune liderul PNȚCD Aurelian Pavelescu.
Zeci de mii de români au ieşit în stradă în ultimele două zile şi au cerut schimbarea clasei politice. În urma demonstraţiilor de marţi seară, premierul Victor Ponta şi primarul sectorului 4 Cristian Popescu Piedone şi-au depus mandatele.
Crede că doliul naţional după tragedia de la Colectiv nu a fost justificat
Pavelescu a făcut o declaraţie năucitoare acum câteva zile, afirmând că doliul național în memoria victimelor tragediei din clubul Colectiv nu este justificat.
„Doliu national nu este justificat. Accidentul de la clubul bucurestean, la un spectacol rock. Chiar daca ii voi supara pe multi, afectati de tragedie in mod sincer, vreau, la randul meu, sa fiu sincer, ca un semn de respect pentru voi.
Decretarea de doliu national de catre guvern, la cererea presedintelui Romaniei, nu este justificata. Doliul national se decreteaza atunci cand se consemneaza, solemn, o tragedie sau act de eroism pentru tara, popor, natiune, umanitate. Aici nu a fost vorba despre asa ceva. A fost vorba despre un accident, cauzat, desigur, de un sir de erori, chiar incalcari legale.
Ceea ce nu se stie, este faptul ca in Bucuresti sunt sute de astfel de cluburi, in care regasim, in fiecare saptamana, sute de mii de tineri, care cultiva un fel de anarhism, in mare majoritate in exces, consum de alcool, nicotina, chiar droguri, in ritmuri dementiale, cu sonor la maxim, care zguduie creierul, la propriu. Intr-un asemenea club, orice dialog este imposibil, pentru ca nu se poate vorbi nici macar la ureche. Totul este dominat de febra violentei, exchibitionismului si sexului. Cine sunt tinerii acestia, cine sunt parintii lor, incotro se indreapta, ce vor? Anarhie. Va asigur ca pe niciunul dintre acestia nu-i veti gasi in biblioteci si nici la biserici. Spectacolul acestor cluburi este, de fapt, un pretext pentru o adevarata promiscuitate in care tinerimea romana (o parte) s-a afundat.
Sa fiu bine inteles. Imi place muzica rock (nu toate genurile, desigur), iar marii reprezentanti ai genului fac parte din patrimoniul cultural. Dar acest tip de manifestari sunt inacceptabile, pentru ca au decazut in promiscuitate. O afacere mizera, de fapt. Doliul national nu a fost pentru sarmanii tineri carbonizati, ci pentru cei care l-au decretat, un act de propaganda politica. Ar trebui decretat un doliu pentru ca exista doliu national, ca este posibil asa ceva… Poate, pentru starea prin care trece o mare parte din tinerimea romana, care, cand tara trece prin cea mai mare criza din istorie, se afunda in promiscuitate: o generatie, a cata, pierduta”, a scris atunci Aurelian Pavelescu, pe pagina sa de Facebook.
32 de tineri au murit în urma incendiului din clubul Colectiv, iar peste 150 au fost răniţi.