„Literatura universală ne ajută să aflăm poveştile de dragoste dintre conducătorii altor popoare. Vedem cu cine au fost făcuţi copiii de regi sau de împăraţi şi poate aflăm că suntem cumva rude cu ei şi primim o moştenire”, speră un licean.
„De exemplu la mine în clasă este important să comunicăm între noi mai ales atunci când la mai multi băieţi ne place de o sigură fată. Ca să nu iasă cu scandal mai bine vorbim între noi, ca o echipă şi o lăsăm pe ea sa aleagă”, a spus licean despre importanţa comunicării pentru succesul muncii în echipa.
Caragiale şi Slavici i-au încurcat rău la română.Pentru o tânără care a terminat liceul în urma cu 2 luni „Budulea Taichii”, nuvela lui Ioan Slavici este ca o poveste SF. N-a auzit de ea. Dovada ca nici nu a putut sa-i pronunţe numele.
„Am avut ceva ce nici nu ştiu cum se cheamă, Badi Taileu, nu ştiu”.
Greu de înţeles s-a dovedit şi Caragiale. Chiar dacă mulţi au auzit de comedia „’O scrisoare pierdută”’, puţini au fost cei care au şi citit-o:
„Relaţia dintre personaje este clar una amoroasă şi, chiar dacă ei vor să se iubească pe ascuns, până la urma adevărul iese la iveală. Aşa se întâmplă şi în viaţa reală cu amanţii”, a scris un tânăr.
„În piesa «O scrisoare pierdută» autorul prevestea parcă situaţiile care se întâmplă în zilele noastre când postaşii fug cu banii, doar că cel de atunci a pierdut scrisoarea”, a scris o absolventă de liceu.
Punctul pe i l-a pus un candidat conectat la tehnologie: „Dacă ar fi trăit acum Caragiale nu ar mai fi avut despre ce să scrie pentru că acum noi nu mai scriem scrisori ca să se piardă, comunicam prin internet şi whatsApp :)”.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro