Mâncare «eco» din Deltă
România va lansa, săptămâna aceasta, la cel mai mare târg de produse ecologice, organizat în Germania, un stand de produse aduse din fermele bio din Tulcea.
Ce spun cititorii
Produsele “bio” sunt tratate cu reţinere, românii preferând produsele româneşti din pieţe.
Marilena Guţă, terapeut bowtech: “România încă mai are producători tradiţionali”
“Eu cred în produsele bio, ele chiar există şi aduc beneficii sănătăţii. Faptul că sunt firme care comercializează altceva decât anunţă pe etichetă este altceva. Spre deosebire de ţările occidentale, România mai are mici producători care cultivă pământul tradiţional şi ei ar trebui sprijiniţi”.
Viorel Popescu, fermier: “Produsele autohtone sunt mai gustoase decât importurile”
“Sigur că există şi falsuri, dar legumele pe care le găsiţi în piaţă sunt, în cea mai mare parte, româneşti. Pe bună dreptate, ele sunt considerate mai bune, deoarece au gust mai bun, lucru evident, şi sunt mult mai sănătoase decât cele importate, care sunt produse prin tehnologii ce nu prea ţin cont de interesele clientului, ci de câştiguri. Noi încă îngrăşăm pământul cu bălegar…”
Gina Artenie, manager marketing: “Sunt bio doar legumele din grădina ta!”
“Eu cred că într-adevăr este o invenţie de marketing, deoarece marile exploataţii agricole nu au cum să evite îngrăşămintele chimice, pesticidele şi celelalte produse fără de care acest tip de agricultură nu poate exista. Sunt bio doar legumele pe care le cultivi în propria grădină!”.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro