Pacienţii sunt nemulţumiţi
Medicul de familie Roxana Turtureanu (foto) din Proviţa, Prahova, susţine că are foarte mulţi pacienţi înscrişi pe listele ei şi nu are suficient timp pentru a-i vedea, lunar, pe fiecare în parte. “În fiecare lună, la mine vin 400 de oameni, adică 20 pe zi. Pe liste sunt înscrişi 500 de bolnavi cronici. Încerc să le dau reţete pentru mai multe luni, ca să nu se calce în picioare la mine în cabinet. În plus, e mai bine că le prescriu medicamentele pentru o perioadă mai mare, pentru că dacă vin fără programare deoarece nu pot aştepta până le soseşte rândul, sunt nevoită să-i taxez”, ne-a spus aceasta.
Gheorghiţa Băltăreţu (67 de ani, foto), o pensionară din Proviţa, se numără printre pacienţii care nu pot da prea mulţi bani pe medicamente. “Am o pensie foarte mică şi nu-mi permit să iau atâtea pastile, pentru mai multe luni”, ne-a spus Gheorghiţa. Nici Lucia Stoian (74 de ani) nu vrea să audă de reţetele compensate pentru două sau trei luni: “De unde, Doamne iarta-mă, să scot bani pentru atâtea medicamente?”.
Paturile noi de un milion de euro încep să cedeze
Paturile noi aduse la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Botoşani la sfârşitul anului trecut au început deja să se deterioreze. Ba mai mult, acestea sunt prea înalte şi nu pot susţine o greutate mai mare de 100 de kilograme. Pe lângă faptul că au costat nu mai puţin de un milion de euro, calitatea precară a acestora îi pune în pericol pe pacienţi. “O femeie intrată în stop cardio-respirator a căzut din pat şi a suferit o lovitură puternică la cap, în vreme ce un alt pacient şi-a fracturat şoldul după ce a căzut din pat”, ne-a spus un medic. Conducerea unităţii recunoaşte aceste situaţii.