Printre ciobanii prezenţi la târgul de miei se află şi Petrică Meilă (45 de ani) şi tatăl acestuia, Badea Meilă, veniţi tocmai din Teleorman. Aceştia au grijă de cele peste 500 de oi care pasc pe un câmp din apropierea pieţei Apărătorii Patriei. Bărbaţii sunt mulţumiţi că turma se măreşte de la o zi la alta. Chiar ieri, o mioară a fătat pe câmp un miel. “Uitaţi- l, ce frumos este! S-a născut chiar azi (n.r. – ieri). Pe ăsta nu-l punem încă la vânzare, e prea micuţ”, ne-a spus, râzând, Petrică Meilă. Ciobanii au spus că mulţi oameni au venit pe câmpul unde îşi pasc oile şi le-au cerut să taie mieii acolo. Cei doi au refuzat categoric şi i-au invitat să vină la standul amenajat pentru comercializare şi sacrificare din piaţa Apărătorii Patriei.
Mielul trebuie să aibă aproximativ 15 kg!
Mare atenţie la preparatele de Paşte! Profesorul Gheorghe Mencinicopschi (foto) ne avertizează să avem grijă când alegem carnea de miel, deoarece colagenul pe care îl conţine va face metabolismul să… lenevească.
“Mielul foarte tânăr, de 5-6 kg, are foarte mult colagen, care îngreunează metabolismul. Carnea trebuie să provină de la un miel de 14-15 kg”, spune Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Totuşi, mielul e sursă bună de zinc, fier şi potasiu, dacă e marinat şi fript.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro