În Capitală, două parade pestriţe au deschis Festivalul Caragiale
Până pe 14 septembrie, în Bucureşti se desfăşoară cea de-a III-a ediţie a Festivalului “Bucureştii lui Caragiale”, iar ieri, când s-a dat startul manifestărilor, Capitala a fost însufleţită de două parade pestriţe: cea a Circului de Stat Globus şi cea a Teatrului Masca, care au pornit din locuri diferite, dar s-au întâlnit în Centrul Istoric.
În cadrul festivalului, care anul acesta e dedicat aniversării a 555 de ani de atestare documentară a Bucureştiului, vor avea loc spectacole de teatru clasic şi de revistă, de circ, de music-hall, de stand-up comedy şi de varietăţi muzicale.
Pe scena amplasată pe strada Franceză, în aer liber, vor urca actori renumiţi, ca Maia Morgenstern, Mihai Mălaimare, Radu Gheorghe, Anca Sigartău sau Marius Florea Vizante, dar şi acrobaţi, dresori şi iluzionişti.
La Peleş s-au adunat cele mai cochete «bunicuţe» pe 4 roţi
Cele mai frumoase, dar şi cele mai scumpe maşini de epocă din ţară au fost expuse ieri pe domeniul regal de la Sinaia, în cadrul unui concurs al eleganţei, ajuns deja la a patra ediţie.
Dichisite şi lustruite, bijuteriile pe patru roţi înşirate pe aleile Castelului Peleş au atras toate privirile. Una dintre cele mai spectaculoase apariţii de la eveniment a fost o maşină Ford modelul T Touring fabricată în anul 1914 – aşadar, veche de 100 de ani! La eveniment a fost prezent şi principele Nicolae (foto), care a sosit la volanul unui MG decapotabil, ca să fie în ton cu “ţinuta” evenimentului.
Tot în Bucureşti s-a pregătit o plăcintă de 10 metri pentru pofticioşi
Românii sunt mari amatori de recorduri şi în fiecare vară, la târgurile organizate prin diverse oraşe ale ţării, încearcă să facă mâncăruri demne de Guinness Book.
Ieri, gospodinele din Botoşani venite la Târgul de Sfinţii Petru şi Pavel, organizat în Parcul Copiilor din sectorul 4 al Capitalei, au făcut pentru pofticioşi o plăcintă cu brânză lungă de peste 10 metri. Pentru desertul la care s-au înghesuit, atraşi de mirosul îmbietor, bucureşteni de toate vârstele, botoşănencele au folosit 200 kg de făină, 100 kg de brânză, 10 kg de drojdie, 3 kg de sare, 20kg de zahăr şi 15 de unt, plus 100 de ouă şi 5 litri de smântână. Târgul e deschis şi astăzi, dar plăcinta, din păcate, s-a terminat…
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro