După orele prânzului, majoritatea persoanelor încep să resimtă oboseala acumulată şi au dificultăţi de concentrare asupra activităţilor pe care le au de îndeplinit. Specialiştii1 au demonstrat că un consum moderat şi regulat de cafea după-amiaza contribuie la stimularea sistemului mental.
Studii recente, prezentate de o cunoscută marcă de cafea, arată efectele pe care le are lichidul negru amărui asupra atenţiei după orele prânzului: cafeina este absorbită rapid şi eficient şi, după 20 de minute, începe să producă efecte asupra organismului, dând pinteni sistemului nervos și ajutându-ne să ne concentrăm.
Astfel, persoanele care beau o cafea după amiaza se simt mult mai bine şi se pot concentra mai uşor asupra activităţilor. În a doua parte a zilei, nu mai avem acelaşi ritm dinamic din timpul dimineţii, fiind recomandat un stimulent, precum o cană de cafea solubilă pentru a fi din nou într-o formă bună. Cercetătorii recunosc faptul că mai au de lucru până când vor reuși să înțeleagă pe deplin mecanismele care stau la baza acestor efecte benefice ale cafelei. În orice caz, cel puțin un lucru este dovedit științific: polifenolii din componenţa cafelei sunt absorbiţi rapid de corpul uman şi protejează celulele.
Recomandări
Cum a motivat Curtea Constituțională anularea alegerilor prezidențiale: „Statul are o responsabilitate de a preveni interferențe în procesul electoral”
Atenție, a se consuma cu moderație!
Autorii studiului nu uită să sublinieze importanța consumului moderat (maximum 3-4 căni de cafea pe zi) și a preparării corecte (1,8 g de cafea solubilă la 70 ml de apă).