Compania lucrează la dezvoltarea unei tehnologii care combină nanoparticulele ce detectează bolile și care pot ajunge în organism sub foma unei pastile care va fi înghițite. Nanoparticulele ar ajunge apoi în fluxul sangvin, iar apoi s-ar ataşa de peretele celulelor bolnave, prin intermediul unor substanţe care le-ar acoperi şi le-ar face să interacţioneze cu peretele celular.
Celulele bolnave şi nanoparticulele ar circula apoi, legate astfel, prin vene şi artere. Nanoparticulele ar avea şi un „miez” magnetic, astfel că medicii ar putea, folosind un dispozitiv extern, sub forma unei brățări, să atragă particulele şi celulele lipite de acestea spre acest aparat, care ar număra şi analiza celulele bolnave.
Fiind extrem de mici, vor circula prin sistemul sangvin şi se vor aşeza pe celule, inclusiv pe cele canceroase. Ulterior, cu ajutorul unei braţări cu senzori, se vor depista aceste nanoparticule ce pot furniza informatii importante medicilor. Ideea pe care se bazeaza această invenţie este de a identifica orice schimbare în biochimia unei persoane ce ar putea constitui un sistem de avertizare timpurie.
Proiectul Google este încă în fază incipientă însă, potrivit repezentanților companiei, depistarea precoce a cancerului sau a riscului de infarct este cheia către prevenirea acestor afrecțiuni.
Multe cancere, mai ales cel pancreatic, sunt detectate numai după ce ajung în faza în care nu mai pot fi tratate.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!