Depinde de gradul pe care îl are poliţistul. Trebuie să ştiţi că Direcţia Naţională Anticorupţie este o organizaţie juridică în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, specializată în combaterea corupţiei la nivel înalt şi mediu.
Adică: autorităţi şi instituţii publice centrale şi locale, demnitari publici de nivel înalt şi mediu (guvernanţi, parlamentari, conducerea Băncii Naţionale a României etc.), jurişti, militari şi poliţişti (ofiţeri), personal vamal, personalul regiilor autonome de interes naţional, membrii şi controlorii financiari ai Curţii de Conturi ş.a.
Aşadar, DNA investighează faptele de corupţie “ca expresie a relaţiei dintre autorităţi şi cetăţeni”. Ca să sesizezi DNA, trebuie să te afli (sau să sesizezi că o altă persoană se află) în postura cetăţeanului-victimă a corupţiei unui reprezentant al autorităţii publice.
Telefonul cititorului: 021.203.08.49 (Luni-vineri 12.00-16.00)
Cum ajung la Inspectoratul de muncă din Constanţa?
Trebuie să obţin o dovadă pentru nişte ani în care am lucrat şi mi s-a spus să merg la ITM Constanţa. Îmi spuneţi care este adresa? Ionel Vasluianu, Medgidia
Răspuns: Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa are sediul pe str. Decebal, nr.13C, Constanţa. Puteţi cere informaţii la tel.: 0241.48.13.09, 0241.69.12.54, 0241.69.39.51.
Urmaşii veteranilor de război moştenesc drepturile acestora?
În urma decesului bunicului meu, fost veteran de război, drepturile de care a beneficiat el i se transferă bunicii mele, văduva lui? Cosmin Barbu, Petroşani
Răspuns: În afară de cazurile în care legea dispune altfel, drepturile decurgând din calitatea de veteran de război încetează prin moartea titularului. Drepturile decurgând din calitatea de veteran de război decorat, legate de împroprietărirea cu loc de casă sau echivalent, sunt transmisibile moştenitorilor legali, dacă titularul a depus cererea de obţinere a acestor drepturi în timpul vieţii.