Mâncatul pe fugă produce indigestii
Lipsa unei diete ordonate, mâncatul pe fugă între şedinţe şi alimentele de tip fast-food sunt principalele cauze ale problemelor digestive cu care se confruntă angajaţii.
Tratament :
Echilibrul digestiv poate fi restabilit cu produse naturiste. În acest sens, se pot administra ceaiuri din pătlagină, urzică, gălbenele, coada-şoricelului, coada-calului, lemn dulce şi chimen.
Statul la birou afectează coloana vertebrală
Scolioza, cifoza, inflamarea discurilor intervertebrale, a ligamentelor şi a muşchilor paravertebrali sunt manifestări patologice produse de o poziţie incorectă a corpului la birou. “Afecţiunile coloanei sunt deosebit de grave, pentru că aici sunt concentraţi numeroşi centri nervoşi. Simptomele imediate sunt durerile de cap, problemele de concentrare, tulburările de memorie şi de vedere”, spune specialistul.
Tratament :
Vindecarea include proceduri de acupunctură şi de manipulare osteo-articulară, dar şi produse din plante, care stimulează circulaţia sangvină şi fortifică musculatura vertebrală prin refacerea tonusului muscular. Pentru diminuarea manifestărilor se administrează un ceai din mesteacăn, schinduf, frasin, creţişoară, trei fraţi pătaţi, rozmarin, cozi de cireşe şi mătase de porumb. Se combină aceste plante în cantităţi egale, se fierbe o linguriţă la o cană de apă şi se lasă două minute. Se serveşte de patru ori pe zi, iar tratamentul durează o lună.
Orele la calculator slăbesc vederea
Statul în faţa calculatorului mai mult de opt ore pe zi, fără pauze la fiecare 60 de minute, suprasolicită musculatura ochiului. “Evită şi lecturarea fără pauze a documentelor, lipsa luminii naturale şi semiîntunericul camerei de lucru, pentru că îţi suprasoliciţi vederea şi creezi o tensiune oculară care, în timp, afectează ochii iremediabil”, declară dr. Codruţ Țuţu.
Tratament :
Tensiunea oculară poate fi redusă cu ajutorul unor extracte din plante, care tonifică şi fortifică musculatura oculară. “Sunt utile şi tehnici de acupunctură în acest sens şi care vor restabili elasticitatea musculaturii oculare”, ne recomandă doctorul. Ca remediu, se administrează, în cazul bolilor oftalmologice, creţişoară, rozmarin, afin, coada-şoricelului, muşeţel, roiniţă, cimbrişor şi brusture. Se combină aceste plante în cantităţi egale şi se fierbe o linguriţă la o cană cu apă. Se consumă apromativ un litru de ceai pe zi, timp de maximum o lună.
Stresul îţi creşte tensiunea arterială
Suprasolicitarea fizică şi mentală şi stările de nervozitate au efecte negative asupra sistemului cardio-vascular, în special asupra tensiunii arteriale. Simptomele ce apar sunt transpiraţia excesivă, palpitaţiile, durerile de cap, oboseala, ameţelile, insomniile, senzaţii de presiune în tâmple şi în zona cefei, tulburări de vedere şi chiar amorţeli. “Dacă tensiunea arterială înregistrează valori ridicate pe o perioadă lungă de timp, există riscul producerii unui accident vascular cerebral, hemoragii la nivelul retinei sau chiar afecţiuni cardiace complexe”, atrage atenţia expertul în acupunctură şi apifitoterapie.
Tratament :
Din ce în ce mai multe persoane apelează la acupunctură şi la tratamente cu produse din plante. Acestea detensionează sistemul nervos, reglează valorile tensiunii arteriale şi normalizează activitatea inimii. Combină cantităţi egale de urzică, isop, rostopască, genţiană, ghintură, cozi de cireşe şi frasin. Fierbe o linguriţă de amestec la o cană de apă şi bea zilnic un litru de ceai. Cura durează 30 de zile.
Află cum scapi de cistită cu remedii naturiste
Află de ce este bine să consumi ceai de cozi de cirese.