De fapt, ciocolata accelerează metabolismul…
Shweta Bahsin, nutriţionist la BUPA Cromwell Hospital, declară: „Descoperirile din acest studiu sunt în contrast puternic cu aşteptările generale. Cu toţii ştim că ciocolata este bogată în calorii care pot duce la creşterea în greutate. Totuşi, cercetătorii au descoperit o legătură între indicele scăzut al masei corporale şi consumul regulat de cicolată. Ei nu oferă, însă, informaţii cu privire la cantităţile ideale care ar trebui consumate pentru a obține acest efect. Mai mult, ei sus că aceste constatări se adaugă la numărul tot mai mare de dovezi care sugerează că… nu contează cât de mult mănânci, ci contează ceea ce mănânci. Ei cred că ciocolata conţine substanţe chimice care au un efect pozitiv asupra metabolismului nostru”.
… iar masa corporală scade
În cadrul studiului cercetătorii au analizat peste 1.000 de bărbaţi şi femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 85 de ani, care nu aveau probleme cardiovasculare, diabet sau colesterol ridicat. Aceştia au fost întrebaţi de câte ori pe săptămână consumă ciocolată şi le-a fost măsurată greutatea. Toate datele indicau o masă corporală mai scăzută pentru cei care mâncau cicolată, deși aveau un aport de calorii mai mare, mâncau grăsimi saturate şi nu făceau mai mult efort fizic decât colegii lor care nu se delectau cu ciocolată.
Regula de aur rămâne, însă, moderația
Rezultatele studiului pot fi îmbucurătoare pentru iubitorii de ciocolată – atenționează specialiștii -, dar aceste date trebuie să fie luate în considerare cu grijă. Toate alimentele sunt sănătoase, dacă sunt consumate cu moderaţie şi combinate cu un stil de viaţă sănătos. Așadar, prevenţia și precauţia sunt primele „directive”, dacă vrei să încerci dieta cu ciocolată! Stai de vorbă cu medicul tău curant înainte de a te arunca în brațele atât de dulci ale „terapiei” cu derivatele miraculoasei pulberi de cacao!
Iată și alte lucruri bune pe care le face pentru fanii ei
Ciocolata mai este cunoscută și pentru proprietăţile ei antioxidante, care pot preveni și reduce procesele de slăbirea şi distrugere a celulelor. Ciocolata are legatură şi cu reducerile modeste ale tensiunii arteriale, cu sensibilitate la insulină, cu valorile colesterolului şi cu alte funcţii- cheie metabolice.