Nu le-au decontat transportul
Au început să întrebe în stânga şi-n dreapta ce au de făcut şi care e procedura de transfer pe baza formularului E112. Dar cum birocraţia din România e “unică”, iar pentru drepturile pe care le avem trebuie să ne dăm de trei ori peste cap, familia fetei nu a reuşit să obţină nimic. Însă corporaţia la care Andreea lucrează a făcut front comun cu o alta firmă, reuşind să facă rost de suma necesară pentru transfer.
Andrei, fratele tinerei, ne-a spus că a tot încercat să afle cum poate recupera banii respectivi, dar de fiecare dată când a sunat la Casa de Asigurări a fost trimis către alte departamente, unde nu i s-a dat nici un răspuns concret.
“În celelalte situaţii în care familiile pacienţilor au vrut transfer în străinătate, statul a făcut practic formularul într-un mod automat. Adică spitalul din străinătate trimite facturile şi ai noştri le achită. Însă, în cazul nostru, situaţia nu e similară, pentru că noi am plătit deja mare parte din tot ce înseamnă transportul şi terapia intensivă a Andreei prin firma care a sponsorizat toate acestea. Iar acum nu ştim cum putem face decontarea pentru că nu avem de unde să obţinem informatii”, ne-a zis fratele fetei (foto).
Cine doreşte să o ajute poate dona orice sumă – în lei – în contul RO18INGB0000999905069419, deschis la ING Bank, pe numele tatălui său, Coriolan Ştefan, sau – în euro – în contul RO- 55ING0000999901187686 – în euro, pe numele fratelui ei, Andrei Florian Ştefan.
Veşti bune în cazul Colectiv: au ieşit din comă
Noutăţile despre starea medicală a victimelor din Colectiv au îmbucurat în ultimele două zile sufletele familiilor care flanchează de mai bine de două săptămâni paturile de spital ale tinerilor răniţi în clubul Colectiv.
Cele mai multe veşti bune vin din străinătate, unde o parte dintre victimele plecate în stare critică au devenit conştiente. Ancuţa Morăraşu (25 de ani) a fost transferată într-un spital din Frankfurt, după ce medicii bucureşteni au decis ca aceasta să fie tratată în străinătate.
Prietenii ei au transmis că starea ei a devenit stabilă, iar cea care îi stă mereu alături este mama ei.
O altă tânără, Adina Apostol, transferată în Belgia, în stare gravă, dă primele semne că starea ei medicală se îmbunătăţeşte. Tânăra a ieşit din comă, iar primul lucru pe care l-a făcut a fost să le zică părinţilor cât de mult îi iubeşte.
Andrei Găluţ, solistul trupei Goodbye to Gravity, singurul membru al formaţiei care a supravieţuit, a ieşit şi el din comă. Medicii olandezi l-au operat, iar primul lucru pe care l-a întrebat când s-a trezit a fost să afle detalii despre iubita lui, Mădălina. Fata nu a supravieţuit însă.
Cătălin Scânteie, un alt tânăr rănit grav în club, şi-a revenit aproape miraculos. Deşi starea lui nu era critică, medicii de la Spitalul Bagdasar Arseni au reuşit să-l pună din nou pe picioare şi a făcut chiar primii paşi.
La noapte se dă ora înapoi. Vezi cum trece România la ora de iarnă 2024!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro