DISTRACŢIE PENTRU PREŞCOLARI: În Bucureşti s-a deschis recent un loc de joacă unde şi bebelușii sau prichindeii de 3 ori 4 ani pot simţi că e ziua lor. Aici preşcolarii vor avea parte de o serie de surprize cu ocazia zilei de 1 iunie. Astfel, pentru că încurajează mişcarea şi socializarea şi nu statul în faţa televizorului ori a tabletei, organizatorii vor să-i facă pe prichindei să refacă jocurile din copilăria părinţilor lor: le pun la dispoziţie micuţilor cretă ca să joace şotronul, vor desena pe asfalt, vor sări coarda sau se vor putea distra jucându-se „raţele şi vânătorii” sau „Ţară, ţară vrem soldaţi”. Şi cum în fiecare adult se ascunde un copil şi părinţii vor putea intra în competiţie cu fiii şi fiiicele lor. Cei mici vor fi serviţi cu prăjituri făcute-n casă şi limonadă, iar părinţii, cu o cafea. Pentru distracţia de 1 iunie de la Clubul Tudor’s Play părinţii trebuie să plătească 50 de lei de copil, iar cu acel bilet în termen de 1 lună copilul lor va beneficia şi de o oră gratuită de joacă.
PLIMBĂRI PE CĂLUŢI: De 1 iunie, căluţii de la Tărâmul Zmeilor din Brăneşti, judeţul Ilfov îi aşteaptă pe copii la o plimbare. 10 minute de călărie costă la 10 lei. Părinţii pot veni aici şi la picnic, fiindcă este destul spaţiu verde la dispoziţia lor.
„CARNAVALUL COPIILOR”, LA PALATUL BRÂNCOVENESC: Primăria Capitalei, prin Centrul Cultural „Palatele Brâncoveneşti”, organizează, cu ocazia zilei de 1 iunie, „Carnavalul copiilor”. Evenimentul are loc azi şi mâine, fiind organizat în aer liber. Astfel, de ziua lor, copiii vor fi invitaţi să participe la diferite jocuri, cum ar fi: „Trasul cu arcul”, „Cursa cu obstacole”, „Găseşte comoara!„ şi „Cel mai mare balon de săpun”. Cele mai îndrăgite personaje de poveste îi vor îndruma pe cei mici spre panourile decupate cu personaje din desene animate, pentru a face câte o fotografie pe care ulterior o vor primi cadou. De asemenea, Magicianul povestilor, Marian Ralea, îi va invita pe copii la „Carnavalul păsărilor”. Evenimentele
PERSONAJELE DISNEY VIN LA MALL: Patru dintre cele mai iubite personaje Disney vin în premieră într-un număr atât de mare în Romania, cu ocazia lansării Disney Junior la UPC. Mickey Mouse, Sofia Întâi, Jake şi Doctorita Pluşica vor veni să se întâlnească cu prichindeii din Bucureşti într-un decor magic, la mall-ul din Băneasa. Evenimentul va avea loc mâine, 31 mai, între orele 15:00 – 20:00, şi va include multe surprize pentru copii şi familiile lor.
CURSURI DE MODELAJ ÎN PLASTILINĂ. Mâine, în intervalul orar 17.00 – 18.00, în Rotonda Parcului Lumea Copiilor, copiii cu vârsta de peste 4 ani vor putea participa la cursuri gratuite de modelaj în plastilină specială, un exerciţiu al imaginaţiei şi creativităţii. Ulterior, ceea ce vor modela va fi transformat în adevărate jucării. Tot pe 1 Iunie a.c. şi tot în Parcul Lumea Copiilor, însă în zona de acces dinspre strada Costache Stamate, pentru al treilea an consecutiv, cu sprijinul Fundaţiei Just 4 Kids, de la ora 09.30, va fi organizată o mini – competiţie sportivă, sub genericul „Ziua Copiilor Activi”.
Evenimentul reprezintă o provocare lansată copiilor preşcolari, care vor avea ocazia să participe la jocuri interactive, întreceri pe 2 roţi, dar şi la un cross.
De asemenea, în intervalul 17.00 – 19.00, la intrarea în acest parc dinspre Palatul Copiilor, se va desfăşura un spectacol muzical – coregrafic, pus în scenă cu aportul Centrului Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” Sector 4.
Vor susţine programe artistice grupurile vocale Liliput, Miniton, dar şi cele de dans Domino, Plai Românesc, Feel&Dance, cât şi grupul de balet al Centrului Cultural. Într-o atmosferă festivă, copiii vor avea ocazia să întâlnească personaje de poveste în cadrul Carnaval Party, vor putea participa la ateliere de creaţie şi vor lansa multe baloane colorate.
În Orăşelul Copiilor, în intervalul orar 09.00 – 14.00, micuții sunt aşteptaţi aici, la cea de-a doua ediție a „Jocurilor Olimpi(ti)ce”, organizate în colaborare cu Radio Bucureşti FM. În cadrul acestora, copiii vor participa la manifestări artistice – dans şi momente sportive, se vor întrece în concursuri de desene pe asflat, cu premii care de care mai atractive, şi vor fi protagoniştii unor demonstraţii de face painting şi modelare de figurine din baloane (modelling balloons). În aceeaşi locaţie, de la 17.00- 21.00, Radio ITSY BITSY va organiza evenimentul – spectacol „Show-ul prietenilor cântăcioşi”, cu participarea eroilor preferaţi ai micuţilor din benzile desenate. De asemenea, vor avea loc recitaluri susţinute de Margareta Pâslaru, Oana Sîrbu, Monica Davidescu şi Aurelian Temişan.
HAI SĂ VIZITAŢI TELEVIZIUNEA ROMÂNĂ: Televiziunea Română deschide, duminică, 1 iunie, porţile studiourilor din Bucureşti şi din ţară, pentru copii, părinţi şi bunici. Dacă eşti în Bucureşti, înscrie-te acum şi alege ora la care vrei să vii în vizită la TVR.Turul TVR durează două ore, iar grupurile de vizitatori se vor forma la fiecare 30 de minute, la intrarea TVR din Calea Dorobanţilor nr. 191, sector 1, Bucureşti. Programul de vizitare se va desfăşura între orele 10.00 şi 18.00. Turul TVR este gratuit.
POLIŢIA LOCALĂ IESE ÎN PARCUL TINERETULUI. Duminică, 1 iunie, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Poliția Locală a Municipiului București organizează, pentru cei mici, o prezentare a tehnicii din dotare. Astfel, la evenimentul care va avea loc în Parcul Tineretului (intrarea Şincai), între orele 10.00 și 20.00, copiii vor putea vedea autovehiculele speciale din dotarea P.L.M.B. (autoutilitara de intervenţie, autoturisme dotate cu camere de luat vederi, motociclete, mototriciclu sau biciclete cu autoechilibru), echipamentul poliţiştilor locali dar şi caii Patrulei Călare a Municipiului Bucureşti. În funcţie de vreme, micuţilor care vor veni în Parcul Tineretului şi s-au pregătit mai multe surprize: plimbări cu caii de luptă ai Patrulei Călare, lecţii de autoapărare sau testarea anumitor tehnici ale instituţiei.
CONCERT ÎN PARCUL CRÂNGAŞI: Duminică, începând cu orele 17.00, toţi cetăţenii Sectorului 6, mari şi mici, sunt aşteptaţi în Parcul Crângaşi pentru a urmări spectacolul „Culorile Copilăriei care promite prichindeilor o mulţime de concursuri, surprize şi multă distracţie. În cadrul spectacolului vor evolua artişti îndrăgiţi ai scenei româneşti precum Mirabela Dauer, Raoul, Alina Eremia şi Corul Nostalgia, al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6. Nu va lipsi o mare tombolă cu multe premii surpriză la care sunt aşteptaţi toţi copiii.
LECŢII DE JAPONEZĂ ÎN PARCUL GRĂDINA ICOANEI: În weekendul 31 mai – 1 iunie, Parcul Grădina Icoanei se transformă într-o lume de joc și de poveste în care copiii vor fi personajele principale.Evenimentul susţinut de Primăria Sectorului 2 îşi propune să promoveze arta şi creativitatea, sub diversele lor forme de manifestare, prin crearea unui spaţiu de relaxare accesibil atât artiştilor profesionişti şi amatori, cât şi publicului larg. Vizitatorii Grădinii cu Artiști vor fi întâmpinați de copaci decorați și înconjurați de figurine din carton, pe care copiii sunt invitați să le îmbrace cu flori, fluturi și păsări din hârtie. Îndrumați de trainerii Creative Arts, cei mici vor picta, desena și decupa, vor face colaje și vor deveni artizanii unei instalații originale, prin care vor atrage atenția asupra frumuseții naturii și, mai ales, asupra importanței protejării ei prin activități ecologice. De 1 Iunie, copiii redau hârtia naturii sub formă de fluturi, flori și păsări! Tot aici Centrul de Studii Româno-Japoneze, împreună cu Școala Haramitchi și Tenshin, sub îndrumarea designerului Laura Caraman, organizează ateliere de cultură japoneză pentru copii. Cei mici vor lua cursuri de caligrafie japoneză (shodo), vor admira kimono-urile și yukata-urile, hainele tradiționale japoneze, se vor amuza răsfoind revistele de manga (benzi desenate) și vor deveni cântăreți când vor testa taiko, tobele tradiționale japoneze.
 
 
 

Ce alcoolemie aveau tinerii ucişi de Vlad Pascu. Avocatul şoferului drogat spune că victimele erau băute, dar Sebi Olariu nu consumase deloc alcool în acea seară
Recomandări
Ce alcoolemie aveau tinerii ucişi de Vlad Pascu. Avocatul şoferului drogat spune că victimele erau băute, dar Sebi Olariu nu consumase deloc alcool în acea seară

loc-de-joaca1_01.JPGIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Google News Urmărește-ne pe Google News


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Soluția găsită de românii care au rămas fără apă din cauza secetei. În alte țări din UE există conceptul „Sponge City”
Știrileprotv.ro
Soluția găsită de românii care au rămas fără apă din cauza secetei. În alte țări din UE există conceptul „Sponge City”
Wow! Mona Nicolici s-a căsătorit în secret cu un bucătar celebru și ocupă o funcție importantă. Ce face acum
Viva.ro
Wow! Mona Nicolici s-a căsătorit în secret cu un bucătar celebru și ocupă o funcție importantă. Ce face acum
Ce diferență de vârstă este între Daniel Iordăchioaie și superba lui logodnică: “Amândoi am mai fost căsătoriți”
Libertateapentrufemei.ro
Ce diferență de vârstă este între Daniel Iordăchioaie și superba lui logodnică: “Amândoi am mai fost căsătoriți”
Semnul de circulație care îi induce în eroare până și pe cei mai experimentați șoferi. Puțini știu ce reprezintă
FANATIK.RO
Semnul de circulație care îi induce în eroare până și pe cei mai experimentați șoferi. Puțini știu ce reprezintă
Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi
GSP.RO
Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi
Vacanța unei românce s-a transformat într-un coșmar. A lăsat pe altcineva să-i conducă mașina prin Istanbul, aflându-se în dreapta, și a rămas fără ea. Polițiștii i-au confiscat-o: „Cei de la Consulat m-au băgat și mai tare în ceață”
FANATIK.RO
Vacanța unei românce s-a transformat într-un coșmar. A lăsat pe altcineva să-i conducă mașina prin Istanbul, aflându-se în dreapta, și a rămas fără ea. Polițiștii i-au confiscat-o: „Cei de la Consulat m-au băgat și mai tare în ceață”
Corina Bud, fără lenjerie intimă pe scenă. Cum a fost filmată artista în fața a 70.000 de oameni. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Corina Bud, fără lenjerie intimă pe scenă. Cum a fost filmată artista în fața a 70.000 de oameni. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Leonard Doroftei s-a întors definitiv în România. Ce ocupaţie va avea odată revenit: "Nu, restaurant nu vreau. Asta vreau să fac"
Orangesport.ro
Leonard Doroftei s-a întors definitiv în România. Ce ocupaţie va avea odată revenit: "Nu, restaurant nu vreau. Asta vreau să fac"
Şi-a dus maşina de 500.000 de euro la service şi a primit-o bucăţi, în cutii. "Mecanicul vedetelor", arestat
Observatornews.ro
Şi-a dus maşina de 500.000 de euro la service şi a primit-o bucăţi, în cutii. "Mecanicul vedetelor", arestat
Horoscop 5 septembrie 2024. Taurii sunt nevoiți să se concentreze pe calitatea relațiilor cu cei din mediul de la serviciu
HOROSCOP
Horoscop 5 septembrie 2024. Taurii sunt nevoiți să se concentreze pe calitatea relațiilor cu cei din mediul de la serviciu

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI