Aceasta, în ciuda preţului destul de mare pe care trebuie să-l plătească adulţii pentru un bilet: 50 de lei. Există însă şi un avantaj: copiii sub 5 ani au asigurată intrarea gratuit.
Inaugurat la data de 1 iunie 1972, Delfinariul a reprezentat la acea vreme primul muzeu de acest gen din România și din sud-estul Europei. În prezent, Delfinariul rămâne singura locație din țara noastră în care va puteți relaxă urmărind un spectacol extraordinar. Vedetele Delfinariului constănțean sunt Chen Cheng și Ni-Ni (două femele), delfini aduși în 2010 din China. Starurile cu înotătoare execută giumbușlucuri pline de farmec în fiecare zi după un program bine stabilit, smulgând zâmbete și aplauze frenetice din partea spectatorilor prezenți.
Cele doua mamifere se trezesc cu noaptea în cap, primesc mâncare din trei în trei ore, iar restul timpului şi-l petrec jucându-se . În fiecare zi, programul lor începe la ora 7.00. Antrenorii şi întreg personalul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa au grijă ca vedetele mamifere să nu se plictisească. „La jumătate de oră după ce se trezesc, delfinii sunt hrăniţi şi li se face controlul medical“, explică biologul-şef Angelica Curlişcă. Ea spune că fiecare dintre delfini consumă între opt şi zece kilograme de peşte pe zi. „Parcă ar fi extratereştri! Când dorm, delfinii au jumătate de creier treaz şi jumătate adormit şi astfel reuşesc să se menţină la suprafaţă, fără să se înece“, dezvăluie Angelica Curlişcă.
Program de vizitare:
Luni-Vineri: 9:00 – 21:00
Sambata-Duminica: 9:00 – 21:00
Antrenamente Delfinariu:
Luni-Vineri: 11:00; 15:00; 19:00
Sambata-Duminica: 10:00; 13:00; 16:00; 19:00
Tarif delfinariu:
50 lei – adulţi
25 lei – elevi, studenţi
Pentru copiii sub 5 ani intrarea este liberă
Trimite celor dragi mesaje de Anul Nou 2025, iar pentru cei sărbătoriți pe 1 ianuarie, vezi urări de Sfântul Vasile 2025!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro