Călin a venit pe lume, în noiembrie 2006, întâmpinat cu toată bucuria şi nerăbdarea iubirii a doi oameni. Părinţii lui. Totul a mers perfect în familia Graur, ba în 2009 s-a născut şi o fetiţă, Carla. Din februarie 2010 însă, Călin a început să nu simtă bine: dureri de cap, de picioare, lipsa poftei de mâncare, tremurături şi pierderea echilibrului. În ziua în care familia privea un filmuleţ făcut la aniversarea de 3 ani a lui Călin, băieţelul s-a prăbuşit fără putere. De aici, a început calvarul tuturor analizelor, presupunerilor, operaţiilor, tratamentelor şi al diagnosticelor care, în timp, s-au tot agravat. Pentru că boala lui Călin nu avea să fie uşor de diagnosticat, fiind un tip nou de tumoră cerebrală, neclasificată încă nici măcar de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Primul RMN a indicat o tumoră medulară T6-T8, hidrocefalie tetraventiculară şi diseminări cerebrale leptomeningeale. Cu toată bunăvoinţa medicilor din ţară, mulţipriveau nedumeriţi la suferinţa lui Călin. Era primul caz de acest fel din România.
Câteva şedinţe de chimioterapie făcute la Institutul Oncologic au redus tumora medulară cu aproape o treime. Dar între timp, părinţii au căutat disperaţi răspunsuri şi soluţii şi la clinici din străinătate. Iar cele mai ferme şi mai convingătoare au venit de la o clinică din Ravensburg, Germania, din partea dr. Ioana Knoeller, neurochirurg de origine română.
Certificatul care atestă suferinţele lui Călin
E nevoie de încă 50.000 de euro
O analiză a lichidului cefalorahidian şi prin puncţii lombare au dus la suspiciunea de histiocitoză X, o maladie foarte rară, ce afectează doar 4 copii dintr-un milion. Călin a fost supus unei alte intervenţii, după ce suportase înainte un şir lung de biopsii şi de proceduri invazive. În ianuarie 2011, alte teste, făcute la Bonn, aduc o altă veste teribilă: băiatul suferă de tumoră glioneuronală leptomeningeală difuză, un tip nou de tumoră cerebrală. Reîncepe chimioterapia în ţară, cu temodal, trecând prin 19 astfel de şedinţe. Şi cu toate acestea, tumora intramedulară a crescut în diametru, ajungând la peste 8 centimetri. Acum, Călin şi părinţii lui aşteaptă să ajungă iar în Germania, pentru continuarea tratamentului prin radioterapie. Şi, poate, o altă operaţie. Dar pentru toate acestea ar fi nevoie de încă aproximativ 50.000 de euro.
Cum ne poţi contacta
Dacă vrei să ajuţi, sună la telefonul 021.203.08.49 sau contactează-ne la adresa de e-mail: ajutacopiii@libertatea.ro. Dacă vrei să semnalezi cazuri, scrie la adresa de e-mail: ajutacopiii@libertatea.ro.
Cum poţi ajuta
- Donează 2 euro (nu se percepe TVA) prin SMS la numărul 887, numai în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote
- Dacă vrei să ajuţi cu bani, o poţi face în contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.