Libertatea: Aţi fost foarte iubit de femei. Când v-aţi îndrăgostit prima dată?
Corneliu Vadim Tudor: Prima dată am iubit la 5 ani… O vecină de curte, care avea vreo 30 de ani. Mă fascina cum îşi punea ea furoul pe frânghie şi îmi imaginam, văzându- l, formele ei prin el… Fetişizam acel furou. Acum îmi dau seama ce precoce eram, ea putea să îmi fie nu numai mamă, chiar şi bunică, dar era o femeie frumoasă, într-adevăr…
Dar la ce vârstă v-aţi început viaţa sexuală?
Se numea Daniela. Eu încă nu împlinisem 18 ani, iar ea, superba, dar nenorocita creatură, a profitat atunci de trupul meu. Nu i-am spus că fusesem virgin… De atunci nu m-am mai oprit. Am iubit peste 1.000 de femei. Au fost zile când m-am culcat cu trei şi au fost zile când m-am culcat şi cu patru. Dar de la toate am învăţat câte ceva. Am fost fascinat de frumuseţea feminină. Femeile sunt nişte îngeri. De aceea nu îi înţeleg eu pe homosexuali… Mai ales pe cei ca Elton John, care mai şi înfiază copii! Dacă Dumnezeu agrea sodomia, în loc de Adam şi Eva îi făcea pe Adam şi John.
Cum este o zi în Parlamentul European?
Este extrem de obositoare. Acolo trebuie să alergi mereu, iar eu sunt un om de birou, un scriitor. Este foarte mare agitaţie, trebuie nu doar să participi la şedinţe, să faci prezenţa, iar cum eu sunt un om serios, pe parcursul acestor 3 ani, cât am fost acolo, am vorbit, am ţinut 21 de discursuri şi apoi am scris mai multe cărţi. În total, 7 volume.
Ce părere aveţi despre Securitate? V-a turnat vreo persoană publică?
Să îţi arăt dosarul meu de urmărit, am găsit 20 de volume, cu persoane care sunt şi acum angajaţii mei şi m-au turnat! Îmi este scârbă că tot ei comentează şi aruncă cu lături, spunând că am fost poetul de curte al lui Ceauşescu. Păi, eu pe Ceauşescu nu l-am cunoscut în viaţa mea! Mai mult, eu chiar am luptat contra regimului. Pe 13 iunie 1987, pe atunci fiind un tânăr poet, am iniţiat şi scris o telegramă către fratele şefului statului, generalul Ilie Ceauşescu, pe care le-am dat-o la semnat câtorva dintre cei mai importanţi scriitori şi artişti. Voiam să salvez o biserică, Biserica Sfânta Vineri din Bucureşti. Nu am reuşit atunci, dar am salvat alte lăcaşe, având de suferit în urma demersurilor mele.
Mai candidaţi la Preşedinţie?
Nu pot să spun acum. Este prematur. Până nu vor dispărea hoţii electorali din această ţară şi trăgătorii de sfori băştinaşi şi străini, nu are rost să mai candidez la Preşedinţie. Până acum au reuşit să falsifice toate alegerile, nu are rost să mai candidez, dacă vor face la fel.
Care este cea mai mare realizare a vieţii?
Cele două fetiţe ale mele! Când nu sunt lângă ele, vorbesc zilnic cu ele la telefon, de cel puţin 5-6 ori. Sâmbăta mergem la cimitire, să curăţim mormintele prietenilor sau marilor artişti şi scriitori români. Chiar treceam zilele trecute pe lângă Cimitirul Bellu. Acolo se află sărmanii mei prieteni Eugen Barbu, Nichita Stănescu, Fănuş Neagu, Adrian Păunescu, Mihai Ungheanu, Ion Voicu, părintele Petre David, Victor Eftimiu, Ion Dolănescu ş.a. Punem flori, aprindem lumânări…
De ce nu vă faceţi televiziunea dumneavoastră, mai ales că aveţi audienţe foarte mari în toate emisiunile în care sunteţi invitat?
Nu am bani suficienţi… Nu mă înţelege greşit, salariul meu de parlamentar la Bruxelles este foarte bun, dar îl dau pe tot pentru ajutorarea săracilor şi hrănirea câinilor comunitari. Mai am 30 de angajaţi… Sunt sume lunare de care trebuie să mă achit, iar punerea pe picioare a unui post de televiziune necesită cheltuieli foarte mari. Dar mă voi gândi mai mult la acest aspect. Cât despre audienţă, nu îmi place să fac paradă din acest lucru, dar, într-adevăr, am făcut 17,9 puncte rating în emisiunea lui Dan Negru. Fac, de obicei, între 5 şi 6 puncte rating la Dan Capatos.
Sunteţi nu numai un om politic, dar şi scriitor, şi scenarist. Ce romane sau filme pregătiţi?
Am scris mai de mult scenariul pentru “Triunghiul morţii”, care a fost regizat de Sergiu Nicolaescu. Am terminat scenariul la “Candele de zăpadă”, despre cel de-al Doilea Război Mondial. La recomandarea mea, Florin Piersic va juca în toamnă în noul film, ce va fi regizat tot de Sergiu Nicolaescu. Se va filma abia înspre toamnă-iarnă, pentru că povestea se petrece în acea perioadă. Eu aş fi vrut să se filmeze acum măcar o parte, cea de interior, dar Nicolaescu are viziunea lui, vrea să aştepte până spre iarnă, ca să filmeze tot.