Ascensiunea a avut loc pe rută directă a versantului estic: punctul „La Table” – refugiul Grind (1.620m) – Piscul Baciului (2.244m). Porţiunea de abrupt a constituit partea cea mai apreciată de micii căţărători din Lotul Naţional, care şi-au putut folosi tehnica de deplasare, coordonarea şi echilibru, întrecându-se în parcurgerea porţiunii celei mai dificile a traseului. Pentru adulţii din grup acesta a fost pasajul de anduranţă, care a adus un plus de satisfacţie la atingerea vârfului, unde au fost recompensaţi de peisajul fantastic, emoţiile resimţite şi împărtăşite de toţi, după concentrarea şi efortul parcursului.
„A fost un moment deosebit în Piatra Craiului, la ajungerea pe Piscul Baciului: toţi cei din grup au trăit emoţia şi bucuria de a ajunge pe vârf, adică în locul de unde nu mai ai unde urca. În acel moment cuvintele nu sunt necesare, pentru un moment toţi ne-am înţeles din priviri, toţi am fost conectaţi la aceleaşi trăiri, toţi ne-am raportat direct la cel mai sigur reper: muntele”, a spus alpinista Crina Coco Popescu, iniţiatoarea proiectului „7 Munţi din Grădina Carpaţilor”.
Circuitul va continua pe data de 7 – 9 septembrie cu următoarea tură montană pentru atingerea celui de-al treilea vârf din Circuitul „7 Munţi din Grădina Carpaţilor” – Făgăraş cu Vârful Moldoveanu de 2.543 metri – cel mai înalt vârf din România.
Mai multe detalii despre proiectul ”7 Munţi din Grădina Carpaţilor” găsiţi pe www.7munti.ro şi www.clubulmontanaltitudine.ro.