Iasomie
Ceaiul de iasomie are efecte benefice împotriva migrenelor, e recomandat în caz de răceală, gripă şi viroze respiratorii şi reglează circulaţia sângelui. Este recomandat şi în curele de slăbire, ajutând la accelerarea metabolismului.
Trandafir
Puţini ştiu că ceaiul de trandafiri este extrem de sănătos. Are rol antiseptic, astringent şi antiinflamator şi este de real folos în afecţiuni precum diaree cronică, gripă, bronşită, insomnie, oboseală sau depresie.
Hibiscus
Pentru cei care suferă cu inima sau au afecţiuni circulatorii, ceaiul de hibiscus e un remediu excelent. Acesta combate şi infecţiile şi reduce tensiunea arterială.
Gălbenele
Sunt flori folosite des în medicină. Sub formă de ceai sunt ideale pentru boli de ficat, hemoroizi, gastrită, ulcer, inflamaţii ale colonului şi icter infecţios.
Echinaceea
Această floare are puterea de a întări sistemul imunitar. Ceaiul de echinaceea este util împotriva tusei, gripei, răcelilor, durerilor în gât şi infecţiilor tractului urinar.
Narcisa
Petalele de narcisă au proprietăţi antiseptice pulmonare, emoliente, calmante şi dezinfectante. Ceaiul din aceste flori poate fi folosit de cei care suferă de anxietate, astm, diaree, nevroză cardiacă, stări de agitaţie, tahicardie şi tuse.
Crizantemă
Dacă ai probleme cu vederea sau auzul ori ai hipertensiune arterială, consumă ceai de crizanteme. În plus, îmbunătăţeşte funcţiile plămânilor sau ale ficatului şi detoxifică organismul.