Asta-noapte s-a incheiat cea mai mizerabila presiune asupra electoratului roman, din 1990 incoace. Scapati de isteria talk-show-urilor, de mitingurile cu participanti purtati prin tara cu convocator, bilet de tren si pachet de mancare, de discursurile adesea mincinoase, romanii au un ragaz de o zi spre a se hotari daca voteaza DA, contra lui Basescu, ori NU, in favoarea lui. Spre a decide, deci, daca presedintele a avut un comportament in stricta consonanta cu atributiile sale constitutionale. Chiar daca nu putine din prevederile Legii fundamentale sunt ambigue, neclare, ba si mult depasite de realitate, cat timp aceasta este in vigoare, trebuie respectata cu sfintenie. De oricare cetatean, dar in primul rand de inaltii demnitari. Altminteri, democratia se perverteste in bun-plac, in ignorarea separatiei si echilibrului puterilor in stat. Iar de aici, la discretionarism, ori, si mai rau, la anarhie, e doar un pas.
Maine, la urne, aceasta este balanta si fiecare elector trebuie sa discearna, sa opteze cu propria minte. Debarasandu-se de intoxicarile, de manipularile de care au abuzat ambele tabere in ultima luna, deturnand cu rea-credinta sensul dezbaterii. Semanand dihonie in tara, divizand brutal societatea romaneasca si punand Romania intr-o lumina extrem de nefavorabila in fata partenerilor externi. Cu urmari greu de calculat in plan politic (intrata taras-grapis in UE, Romania e deja privita ca o ciudatenie cu care s-a pricopsit Uniunea), dar cuantificabile in plan financiar (fondurile comunitare). Dar nici un cent din aceste pagube nu va iesi din conturile circarilor politici, ele neapasand nici umerii presedintelui, ai premierului, ai liderilor politici, ci tot pe aceia prea mult impovarati ai populatiei.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!