Mergi pe cel lavabil!
Tapetul poate fi lavabil şi nonlavabil. Tapetul lavabil poate fi spălat cu detergenţi delicaţi, dar nu este rezistent la frecare. Este preferabil celui nonlavabil, fiindcă poate fi curăţat de praf sau de petele uşoare.
Avantaje
• La lipirea tapetului nu se face praf, nu se degajă mirosuri specifice şi nu se face mizerie în casă. Instalarea tapetului este o operaţiune rapidă şi curată. După ce ai terminat, poţi folosi camera imediat, nu trebuie să aştepţi să se usuce pereţii.
• Va da un aer modern casei. Poţi să îmbraci doar un perete, cel pe care se află canapeaua, de exemplu. Sunt disponibile zeci de tipuri de tapet, în diverse culori sau nuanţe, cu imprimeuri clasice sau moderne. Îl poţi asorta cu uşurinţă cu mobilierul sau covorul.
• Este o investiţie pe termen lung. Putând fi curăţat, nu e nevoie să-l schimbi foarte des.
• Nu implică o cheltuială foarte mare dacă vrei un tapet obişnuit. În funcţie de textură şi de furnizor, preţul unei role porneşte de la 30 de lei şi poate ajunge până la 60 de lei. La acest preţ se adaugă şi adezivul, chiar dacă tapetul este autocolant.
Ai grijă la detalii!
Poţi crea impresia de spaţiu într-o încăpere mică dacă alegi un tapet în culori deschise, cu detalii fine. Dacă ai multe obstacole (grinzi uşi, ferestre etc.), nu alege un imprimeu mare, fiindcă va fi segmentat în mod repetat şi se va întrerupe continuitatea desenului. În încăperile spaţioase poţi alege detalii mari, în culori puternice. Dacă tavanul este foarte jos, alege un tapet cu linii verticale, pentru a alungi optic pereţii. O culoare caldă, uşor sidefată, aduce intimitate într-un colţ mai puţin prietenos al casei.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!